maritbet girişmaritbet
Suadiye'deki altgeçit yıkıldı, esnafın işleri durdu!

Suadiye'deki altgeçit yıkıldı, esnafın işleri durdu!

Yüksek hızlı tren ve banliyö hattı için kapatılan Suadiye'deki altgeçit, esnafın işlerini olumsuz yönde etkiledi.

Haydarpaşa-Pendik banliyö hattının 2017'de bitirilmesi planlanan yenileme çalışmaları kapsamında, Ayşeçavuş Caddesi'ni Bağdat Caddesi'ne bağlayan Suadiye altgeçidi yıkılıp trafiğe kapatılınca, esnafın işleri bıçak gibi kesildi. Yüksek kiralar ödeyen esnaf dükkanına kilit vurma riskiyle karşı karşıya kaldı. Ulaştırma Bakanlığı, altgeçit inşaatının tamamlanmasının 6 ayı bulacağını açıkladı.

BÜTÜN ESNAF ZOR DURUMDA

Kentsel dönüşüm kapsamında çevrelerindeki pek çok binanın yıkıldığını, insanların başka semtlere taşınınca işlerin azaldığını söyleyen Beverly Heels ayakkabı mağazasının sahibi Gökhan Erinç, “Geçen ay altgeçit de yıkılınca, Bağdat Caddesi ile bağlantımız kesildi. Araç trafiği başka tarafa yönlendirilince işlerimiz bozuldu. İnşaatın ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Çok zor durumdayız” dedi.

KİRALARI ÖDEYEMİYORUZ

SUADİYE Fırını'nın sahibi Nejdet Demirci, kiralarının 9 ile 15 bin lira arasında değiştiği mahallede, geçidin kapanmasının esnaf için bir felaket olduğunu, kiralarını ödemekte zorlandıklarını söyledi. Demirci,“İnşaat sırasında geçici bir geçit yapabilirlerdi. Bağdat Caddesi'nin Minibüs yoluna bağlayan çok önemli bir geçişi kapatıp hayatı durdurdular” diye konuştu.

YAZ AYLARINDA YAPSALARDI

DİLEK Şarküteri'nin sahibi Neslihan Aksoy, yazın işlerin durulduğunu belirterek “Geçidi yazın yıksalardı daha az etkilenirdik” dedi. Tren istasyonu kapatıldığında “2 yıl sonra açılacak” dendiğini, 5 yıldır açılmadığını anlatan Aksoy, “Böyle giderse pek çok esnaf kepek kapatacak” diye konuştu.

CADDE ÇIKMAZ SOKAK OLDU

FLAMİNGO Çiçekçilik sahibi Kadir Şeker'e göre, Bakanlık ulaşım konusunda bir alternatif üretmeden geçidi kapattı ve koca caddeyi çıkmaz sokağa dönüştürdü. Tren yolunun yakında bir noktada caddeyle aynı seviyeye geldiğini, buradan bir hemzemin geçit yapılabileceğini belirten Kadir Şeker “İnsanlar burada işyeri açıyorlar, yatırım yapıyorlar ama bir anda yolunuz kesiliyor, hayat duruyor.  Yöneticilerin, idarecilerin ve burayı yapan insanların kesinlikle buradaki esnafın durumunu göz ardı etmemeleri lazım” dedi.

ULAŞTIRMA Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, düzenlemeyle trafik akışının 690 metre kaydırıldığı belirtildi: “Sözü edilen yol, çalışmaların tamamlanabilmesi için 6 aylık süre ile araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır. 10 gün önce, kamu bilgilendirilmiştir. Geçidin kapatılmasıyla yayalar yaklaşık 20 metre mesafede bulunan altgeçide, araçlar ise karayolu altgeçidine yönlendirilmiştir.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi
  • 06.06.2022 17:01

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi

İstanbul'a, 2022'nin ilk 5 ayında hızlı trenle gelen yolcu sayısının 1 milyon 11 ...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!
  • 14.04.2022 13:51

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda Yüksek Hızlı Tren hatlarında ...