maritbet girişmaritbet
Steelife, enerji verimi yüksek çevreci binalar üretiyor!

Steelife, enerji verimi yüksek çevreci binalar üretiyor!

Vefa’nın çelik yapı markası Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, Dünya Çevre Günü’nde binalardan kaynaklanan karbon salımına dikkat çekti

Vefa'nın çelik yapı markası Steelife'ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, Dünya Çevre Günü'nde binalardan kaynaklanan karbon salımına dikkat çekti. Steelife olarak enerji performansı yüksek binalar ürettiklerini ve üretimlerinin tamamında geri dönüşümlü malzemeler kullandıklarını kaydeden Bülent Aydın, geliştirdikleri Ekolojik Ev ile enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan karşılayarak yakıt tüketimini ve karbon salımını minimum seviyeye indirmeyi başardıklarını kaydetti.

Binalarda kullanıcı konforunu sağlamak için harcanan enerji dünyadaki toplam enerji tüketiminin neredeyse yarısını oluşturuyor. Toplam karbon salımının ise üçte birinden sorumlu olan binaların daha çevreci olmasına ve enerjiyi minimum seviyede tüketebilmesine ağırlık veren konut sektöründe yeşil binaların sayısı da her geçen gün artıyor. Üretimlerini geri dönüşümlü malzemeler kullanarak yapan Steelife da geliştirdiği Ekolojik Ev Projesi ile sektördeki yenilikçi ve teknolojik gelişmelere öncülük ediyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde binalardan kaynaklanan karbon salımının boyutlarına dikkat çekerek çevreci bina üretimin önemine işaret eden Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, en son geliştirdikleri Ekolojik Ev'in sağladığı izolasyon değerleri ile enerji kayıplarını minimum seviyeye indirdiğini belirtti. Aydın, Ekolojik Ev'in güneş enerjisinden maksimum seviyede yararlanarak kendi enerjisini kendisi ürettiğini ve enerjiyi en verimli şekilde kullanarak enerji verimliliği esaslarını en üst düzeyde karşıladığını kaydetti.

Düşük enerji tüketimi ve dolayısıyla düşük karbon salımı olan bir bina üretimi gerçekleştirmek hedefiyle yola çıktıklarını ve Steelife Ekolojik Ev'in bu konuda İstanbul için bir prototip oluşturduğunu bildiren Aydın, Ekolojik Ev'in düşük enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak şekilde pasif ev kriterlerine uygun olarak tasarlandığını, konforlu ve sağlıklı yaşam koşulları sunduğunu kaydetti. Aydın,  “Enerjide dışa bağımlı ülkemizde, yükselen enerji fiyatları ve fosil enerji kaynaklarındaki azalma da göz önüne alındığında, bu tür binaların artması hem sağlığımız ve çevremiz hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, Ekolojik Ev'in doğalgaz ve herhangi bir başka enerjiye ihtiyaç duymadan kendi kendine yetebilen bir yapı olduğunu belirtti. Bülent Aydın, binanın elektrik enerjisi ihtiyacının çatıya yerleştirilen 27 adet fotovoltaik panelle karşılandığını ifade etti. Tasarım aşamasında panel sisteminin binanın ihtiyacı olan yıllık 3.400 kWh elektrik enerjisi üretmek üzere planlandığını dile getiren Bülent Aydın, binanın işletmeye alındığı son bir yıl içinde toplam elektrik üretiminin 3.800 kWh olarak hedeflenenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.

4 adet kullanılan termal panelle de hem sıcak su üretimi yapılıp hem de yerden ısıtmaya destek sağlandığını belirten Bülent Aydın, hava kaynaklı ısı pompası ile de ısıtma ve soğutmanın gerçekleştirildiğini vurguladı.

Geri kazanım cihazı ile ortama sürekli taze havanın da sağlandığını ifade eden Aydın, evde yağmur suyu depolama sisteminin de olduğunu kaydetti. Gri su arıtma sistemi sayesinde lavabolardan toplanan gri suyun arıtıldığını ve bahçe sulamada kullanıldığını dile getiren Aydın, böylece yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlandığını söyledi. Aydın, merkezi toz emme sistemi olan Ekolojik Ev'de tüm aydınlatmalarda minimum enerji tüketimi sağlayan LED aydınlatma armatürlerinin kullanıldığını ifade ederek, evdeki lavabo ve duştaki armatürlerin de tasarruflu armatürler olduğunu sözlerine ekledi.

Enerji verimlilik hesaplarının İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Yılmaz tarafından yapıldığını kaydeden Aydın, proje koordinatörlüğünün de İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Technobee Academy Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Dikbaş'ın yürüttüğünü söyledi.

Ekolojik Ev çelik yapı sistemi ile inşa edildi

Ekolojik Ev'i inşa ederken kullandıkları çelik yapı sisteminin öncelikle bir sanayi ürünü olması ve dolayısıyla kontrol edilebilir, hesaplanabilir, teknolojik altyapısı ile ekolojik bir ev için ideal bir başlangıç noktası olduğunu belirten Bülent Aydın, çelik yapı sisteminin yüksek ses ve ısı izolasyonlarına sahip olduğunu kaydetti. Aydın,  “Geri dönüşümlü malzemeden üretilen ve çevreci olması ile öne çıkan çelik yapı sistemi, sahip olduğu izolasyon değerleri ile klasik yapı sistemlerine göre çok daha az enerjiye ihtiyaç duyuyor” görüşünü kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Modüler evler böyle kuruluyor!
  • 17.04.2015 11:44

Modüler evler böyle kuruluyor!

Steelife tarafından üretilen ve bir günde kurulabilen Modül Ev, bu yaz tatilini ...

Hayalinizdeki eve 1 günde sahip olabilirsiniz! Nasıl mı?
  • 13.11.2014 14:35

Hayalinizdeki eve 1 günde sahip olabilirsiniz! Nasıl mı?

Steelife, Antalya’da 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapex Yapı ...

Afrika’nın en büyük hastanesinde Steelife imzası!
  • 18.08.2014 10:11

Afrika’nın en büyük hastanesinde Steelife imzası!

TOKİ tarafından Somali’nin Başkenti Mogadişu’da hayata geçirilen Türk Hastanesi’ ...

Steelife'dan Orta Afrika çıkarması
  • 03.08.2014 13:02

Steelife'dan Orta Afrika çıkarması

Hafif çelik yapı sektörünün önde gelen firmalarından Steelife, yurtdışındaki pro ...

Steelife'ın modül evleri bir günde kuruluyor
  • 14.07.2014 17:27

Steelife'ın modül evleri bir günde kuruluyor

Steelife tarafından üretilen ve bir günde kurulabilen "Modül Ev", yaz tatilini k ...

Steelife hafif çelik sistemli ilk Ekolojik Evi üretti
  • 04.06.2014 16:33

Steelife hafif çelik sistemli ilk Ekolojik Evi üretti

Çelik yapı markası Steelife, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevreci yapıların ön ...