maritbet girişmaritbet
Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi tamamlanıyor

Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi tamamlanıyor

Somali'de yaklaşık 400 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete girecek.

Teknik takibi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen Türk askeri eğitim tesisinde sona yaklaşıldı. İnşaat başladığından bu yana her gün 110'u Türk, 450'si Somalili olmak üzere 560 işçi iş başı yapıyor.

Türk askeri eğitim tesisini inşa eden Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, projenin detayları ile ilgili bilgiler verdi. 

Askeri eğitim tesisinin Selçuklu mimarisiyle inşa edildiğini belirten Şahin, burayı ziyaret eden yabancı askerlerin tesise hayran kaldığını kaydetti.

Stratejik konumda

Hava, kara ve denizden ulaşıma çok elverişli konumda bulunan tesis, Mogadişu Havalimanı'na 1, Mogadişu Limanı ve Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne de 3 kilometre uzaklıkta. Hem Somali'den hem de diğer Afrika ülkelerinden binlerce askere eğitim verileceği belirtilen tesiste, üç askeri okul da bulunuyor.

Afrika'nın doğusunda Afrika Boynuzu adı verilen bölgede yer alan Somali, kuzeyinde Aden Körfezi, doğusunda da Hint Okyanusu'nun bulunması sebebiyle stratejik bir konumda yer alıyor.

Yorum Yaz