maritbet girişmaritbet
Şişli’deki asansör kazası davasında son durum ne?

Şişli’deki asansör kazası davasında son durum ne?

Şişli’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Şişli Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında yaşanan asansör kazası davasında duruşma gerçekleştirildi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Murat Aytimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkılıç Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemiyle Metris Cezaevi'nden katılırken, tutuksuz 21 sanık ve mağdur-müşteki avukatları duruşmada hazır bulundu.

Hayatını kaybeden işçilerin ailesinin avukatlarından Yıldız İmrek, sanıkların duruşma salonuna SEGBİS sistemiyle bağlanmasına karşı olduklarını, bu sistemle sağlıklı bağlantı kurulamadığını, sanıkların isimlerinin bile anlaşılmadığını ifade ederek, sanıkların huzura getirilmesini istedi.

"Mahkeme heyeti davadan çekilmelidir"

Tekrar söz alan avukat İmrek, bir önceki heyetin değiştiğini hatırlatarak, "Önceki heyetin bir yıl süreyi tamamlamadan ataması yapıldı. Yürütmenin bir müdahalesi olduğu kanısındayız. Tarafsızlığın ve bağımsızlığın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu değerlendirmeyi yaparak görevden çekilmenizi talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, çekilme şartları oluşmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.

Savunma yapan tutuksuz sanık Ahmet Sait Demir, olay tarihinde saha gözetmeni olarak çalıştığını ve çalışanların kişisel koruyucu donanımlarının olup olmadığına baktığını dile getirerek, "Baret kullanmayanları uyarır, iş güvenlik uzmanlarına bildirirdim. Asansörlerle ilgim yoktur. Zaten olayın meydana geldiği gün şantiye dışındaydım" diye konuştu.

"Şantiyede büyüklü-küçüklü kazalar oldu"

Saha gözetmeni olmak için eğitim alıp almadığının sorulması üzerine sanık Demir, fizik bölümü mezunu olduğunu ve iş güvenliği konusunda Kurtaran Eğitim'de 2 aylık eğitim aldığını anlatarak, "Devletin açtığı iş güvenliği sınavına da girdim ve 'C' sınıfı uzmanlık sertifikası aldım. Ancak çalışmış olduğum şantiyede iş güvenlik uzmanı olarak değil, saha gözetmeni olarak çalıştım" dedi. 

Soru üzerine sanık Demir, şantiyede büyüklü küçüklü kazalar olduğunu ifade ederek, kazalara ilişkin tuttuğu tutanak bulunmadığını söyledi. 

"Asansörle ilgili çeşitli kazaların olduğunu biliyor muydunuz?" sorusuna sanık Demir, "Asansörün hata verdiğinden, 'error' verdiğinden haberim vardı" şeklinde konuştu. Mahkeme duruşmaya ara verdi.

Olay nasıl gelişti? 

Şişli'de 6 Eylül'de, eski Ali Sami Yen Stadı arazisindeki inşaatta malzeme ve işçi taşıyan asansörün 32. kattan zemine düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianamede, 4'ü tutuklu 25 sanık hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 2,5 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Soruşturma kapsamında, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfü Vardı, Abdülvahit Kaplan, Tuncer Akarçay, Haluk Okur, Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında ''taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' ve ''yargı görevini yapanı etkileme'' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili davada beraat!
  • 28.09.2018 10:18

Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili davada beraat!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te, 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişki ...

Şişli'deki asansör kazası davasında yeni iddia
  • 23.01.2016 09:50

Şişli'deki asansör kazası davasında yeni iddia

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası duruşmasında tanık olarak ...

Şişli’deki asansör kazası davasında son durum ne?
  • 11.02.2015 16:54

Şişli’deki asansör kazası davasında son durum ne?

Şişli’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın 22,5 ...

Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi
  • 03.11.2014 17:20

Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli’deki asansör kazası ile ilgili hazırlana ...

Torunlar GYO'ya asansör kazası için dava açılması gündemde!
  • 01.11.2014 11:49

Torunlar GYO'ya asansör kazası için dava açılması gündemde!

Aralarında Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi ...

Asansör kazasında 3 gözaltı daha!
  • 09.09.2014 11:40

Asansör kazasında 3 gözaltı daha!

Şişli'de 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha göz ...