maritbet girişmaritbet
Şırnak'ta 84 eserin açılışı yapıldı

Şırnak'ta 84 eserin açılışı yapıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta, Karayolları Kavşağı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, "Alçaklar bunlar. Kimin gerçekten barışı getireceğini düşündüğü için kardeşlerimiz inandılar, oy verdiler. Silah zoruyla tehditle oy aldılar. Dillerinde hep 'çocuklar ölmesin, barış gelsin' türküsü vardı." diye konuştu.

Yeşilyut Mahallesi'nde patlayıcı ile 2 yaşındaki Evin Gerez'in, 6 yaşındaki Nihat Gerez'in, 8 yaşındaki Ahmet Gerez'in katledildiğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Silopi'de patlattıkları el yapımı bomba ile 9 yaşındaki Enes Erdem'i katletmediler mi? Cizre Cudi Mahallesi'nde patlayıcı ile 4 yaşındaki Harun Çağlı'yı, 6 yaşındaki Ayşenur Geçit'i bunlar katletmediler mi? Silopi'deki bomba ile 4 yaşındaki Halime Birlik, 3 yaşındaki vatandaşımızın canına kıymadılar mı? Yeniaslanbaşar Köyü'nde çobanlık yapan 67 yaşındaki Salim Ecer amcamızı da bunlar katletmediler mi? Güvenlik korucumuz Mehmet Tatar'ın biricik evladı 17 yaşındaki Bayram Tatar'ı da evinin önünde bunlar kurşunlamadılar mı? Gençlik kolları başkanımız, evladımız Naci Adıyaman'ı kaçırıp kalleşçe bunlar katletmediler mi? Geylani Camisi'ni karargah olarak kullanıp, camiyi tahrip edip Kuran'ı Kerimleri bunlar paramparça etmediler mi? Cizre'nin evlatlarını, Cizre'nin çobanlarını vahşice katledip HDP dışında siyaset yapanları katletmediler mi? Burada siyaset yapan siz kardeşlerimizi tehdit etmediler mi?

Yetmedi, işte Şırnak'ı ne hale getirdiklerini gördünüz. Harabeye çevirdiler. Çukurla, hendekle Şırnak ve Cizre'yi yaktılar, yıktılar, insanlara hayatı dar ettiler. Şimdi de bu HDP'liler, Kandil'in uşakları, Batıya gidiyor, Avrupa'ya gidiyor, Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Terörden, terörizmden, çukurlardan, hendek siyasetinden hiç bahsetmiyorlar. Ne diyorlar? 'Devlet Cizre'yi yaktı, devlet Şırnak'ı yaktı.' Size Almanya inanmış gibi yapabilir, size Hollanda, İsviçre, Avusturya inanmış gibi davranabilir ama Şırnak'taki vatandaşlarım Kürtler, Araplar, Zazalar bu işi kimin yaptığını çok iyi biliyor."

Terör ve çukur siyasetinin durdurulduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Eğer bu ülkede siyaset yapacaksan arkadaş, sırtını Kandil'e değil, Türkiye'ye dayayacaksın, millete dayayacaksın. Arkanı Almanya'ya, Avrupa'ya, teröre, FETÖ'ye dayamayacaksın. Türkiye Cumhuriyeti'ne, millete dayayacaksın, milletle yol yürüyeceksin. Daha da bunların hepsi yaptıklarının hesabını verecekler. Burunlarından fitil fitil getireceğiz." diye konuştu.

"Artık bunlar, Şırnaklı kardeşime zorla kepenk kapattıramayacaklar"

Başbakan Binali Yıldırım, alandakilere "16 Nisan'a hazır mısınız? Bunlara cevabı vermeye var mısınız? Tek bayrak için tek millet için tek devlet için tek vatan için kararımız evet." diye seslendi.

Yıldırım, "Artık bunlar, benim Şırnaklı kardeşime zorla kepenk kapattıramayacaklar, sokakları caddeleri savaş meydanına çeviremeyecekler. Size hanımefendiler bir şey söylüyorum. Bu işin dönüşü yok, PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak, kardeşliğimiz de dirliğimiz de beraberliğimiz de daim olacak. Ama şunu unutmayın, yıkılanları en güzel şekilde yaparız, yapmaya da başladık." ifadelerini kullandı.

Şehirde terör nedeniyle yıkılan binaları, sokakları, caddeleri, parkları en güzel şekilde yapmaya başladıklarına işaret eden Yıldırım, "Değil mi ki siz Türkiye'ye, bayrağımıza sahip çıktınız, dirliğimize sahip çıktınız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız." dedi.

Şırnak'ta 670 milyon lira tutarında 84 eserin açılışını yaptıklarını anlatan Yıldırım, ayrıca temeli atılan işlerin toplam tutarının 2 milyar 725 milyon lira olduğunu bildirdi.

Halk oylamasına az bir süre kaldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "16 Nisan'da vereceğiniz 'Evet' oylarıyla PKK'ya FETÖ'ye, Avrupa'ya gereken cevabı vermeye hazır mısınız? Evet mi?" diye alanda kendisini dinleyenlere seslendi.

Notlar

Toplu açılış töreninin düzenlendiği alana, Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın büyük boy posterleri asıldı.

Alanda, üzerinde "Biji serok Erdoğan", "Reis, dik dur eğilme, Şırnak halkı seninle", "Her evet, çukur siyasetine atılan bir tokattır", "Selahaddin Eyyübi'nin torunları tüm oyunları bozuyor, oyumuz net, kararımız evet." pankartları yer aldı.

Başbakan Yıldırım'ı miting alanına girişte yöresel kıyafetli çocuklar çiçeklerle karşıladı.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, MHP Şırnak İl Başkanı Hakim Zeyrek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bulunduğu Gazi Caddesi'ne video konferans yöntemiyle bağlandı ve TOKİ binaları ile diğer yatırımların temeli atıldı.

Alandakilerden "Evet" yanıtını alan Yıldırım,  bu kez referandumda yüzde kaç "Evet" çıkacağı yönünde soru sordu?

Başbakan Yıldırım, "100" yanıtını alınca, "Yüzde 100 çok. Biraz da diğerlerine verelim. Onlar da sebeplensinler. Yüzde 80'de anlaşalım mı? Yüzde 80 hazır mı? Şırnak, rekor yazmaya var mısın? Tarih yazmaya hazır mısın?" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...