maritbet girişmaritbet
Sincan Arena'nın inşaatı başlıyor

Sincan Arena'nın inşaatı başlıyor

Sincan'a yakışacak modern bir spor kompleksi için kollar sıvandı. Fatih'e canlılık kazandıracak projenin adı 'Sincan Arena' olacak.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ilçeye 2 bin 500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılacağı müjdesini verdi. Ankara'nın önemli spor tesislerinden biri olacak 'Sincan Arena, Gökçek Mahallesi'nde yükselecek. Tesiste, salon futbolunun yanı sıra basketbol, voleybol, hokey ve hentbol gibi salon sporları yapılabilecek. 

7 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULACAK 

Modern bir görünümde yapılması planlanan Sincan Arena, 7 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. İçerisinde salon futbolu, salon hentbolü ve salon hokeyi için 800 metrekarelik kapalı saha yer alacak. Spor alanı 420 metrekarelik basketbol veya 162 metrekarelik voleybol sahasına da dönüşebilecek. 

Sahanın etrafında yaklaşık 2 bin 500 kişilik tribünlerin yer alacağı Sincan Arena, Sincan Belediyesinin çeşitli kültürel ve sportif organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak.

ENGELLİLERE ÖZEL ALANLAR 

Seyirciler için yiyecek ve içecek alanlarının düşünüldüğü tesis içerisinde, protokol, basın ve VIP için de özel bölümler yer alacak. Sincan Arena, hakem odaları, dinlenme odası, bekleme holleri, soyunma odaları, çok sayıda duş ve tuvalet, sağlık ve doping kontrolü odasıyla da hizmet verecek. 

Salonda ayrıca engelliler için de özel otopark ve ulaşım kolaylığını sağlayacak çözümler inşa edilecek. 2 bin 500 seyirci kapasiteli Sincan Arena'da 5 bin 387 metrekarelik bir de otopark yer alacak. Ankara metrosunun Gazi Osman Paşa durağının hemen yanma yapılacak Sincan Arena'ya ulaşım kolaylıkla sağlanabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sincan Arena'nın inşaatı başlıyor
  • 06.06.2016 09:20

Sincan Arena'nın inşaatı başlıyor

Sincan'a yakışacak modern bir spor kompleksi için kollar sıvandı. Fatih'e canlıl ...