maritbet girişmaritbet
Şimdi moda, katlanır ve zırhlı prefabrikler

Şimdi moda, katlanır ve zırhlı prefabrikler

Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, sektörde çığır açan zırhlı ve katlanır konteynırları emlaktasondakika.com’a anlattı.

Prefabrik yapı sektöründe üretim hacmi 3 milyon metrekareye ulaşan Vekon, toplu konut projelerinden enerji tesislerine, altyapı projelerinden sosyal tesislere kadar pek çok önemli inşaat faaliyetinin başlangıcında yer alıyor. 70'i aşkın ülkeye ürün gönderdiklerinin altını çizen Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetleri'nden talepler aldıklarını belirtti.

Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel,

‘KATLANABİLİR ÜNİTELERE BÜYÜK İLGİ VAR'

Ürettikleri katlanır konteynerler ve zırhlı ünitelerin çok ses getirdiğini belirten Yücel, “Katlanabilir yaşam üniteleri; katlanabilme özelliği, hızlı kurulumu, kolay ve ekonomik taşınabilirliği sayesinde geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli çözümler getiriyor. Birbirinden farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler; kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobi evleri gibi farklı kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor. Son teknoloji ile ürettiğimiz katlanabilir yaşam üniteleri yurtiçi ve yurtdışından yoğun talep alıyor” dedi.

ELÇİLİK, BANKA VE KARAKOLLARA ZIRHLI PREFABRİK

Zırhlı Modüler Üniteleri ise saldırıya açık ve can güvenliği riski taşıyan bölgelere özel ürettiklerini söyleyen Vekon Genel Müdürü Yücel şöyle konuştu; İlk olarak da bu yıl Mayıs ayında düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ürünlerimizi görücüye çıkardık. Zırhlı Modüler Üniteler; daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabinler ve konteynerlerden oluşuyor. Askeri binalar, elçilikler, konsolosluklar, banka merkezleri, karakollar, polis merkezleri, uluslararası toplantı merkezleri, özel sektör ve devlet kurumları gibi birimlerde içeride bulunan personelin can güvenliğini ve rahat bir ortamda çalışmasını sağlamak amacıyla tercih edilmektedir. Bununla birlikte; yine saldırıya açık bölgelerde gerçekleştirilen inşaat projelerinde yer alan isçi kamplarında, benzer bölgelerde yer alan askeri kamplarda, petrol ve maden kamplarında da zırhlı konteynerlerin birleşimlerinden oluşan yatakhane, yemekhane, ofis gibi binalar yapılmaktadır. Zırhlı Modüler Üniteler, kullanım amaçlarına ve kullanılacağı alanın tehdit seviyelerine uygun olarak donanımları, iç dizaynları ve güvenlik standartları değişmektedir. Özellikle yerleşim bölgelerinden uzak alanlarda kullanılan zırhlı modüler üniteler; güneş¸ paneli, yakıt pili ve lityum iyon pili eklemeleri ile enerjiden bağımsız olarak da kullanılabilmektedir.

vekon'un ürettiği zırhlı prefabrik

Vekon'un ürettiği zırhlı üniteler güvenlik açısından büyük fayda sağlıyor.

‘ZIRHLI ÜNİTELERDE 2 FARKLI ÇEŞİT VAR'

Yücel, “Zırhlı Modüler Üniteler'den 2,4 x 6 metre ebadındaki zırhlı konteyner iki farklı çeşitte üretiliyor. Birleşimleri ile üç kata kadar istenilen büyüklükte yatakhane binasına dönüştürülen zırhlı konteynerler içi boş bir oda şeklinde de üretiliyor. Daha çok tekli kullanımlarda ise içinde görevli personelin ihtiyaçlarını karşılayabileceği WC ve lavabo da yer alan zırhlı konteyner üretilmektedir. Zırhlı kabinler ise kullanıcının kullanım amacına ve ihtiyacına uygun olacak şekilde farklı ebatlarda tasarlanıyor” diye konuştu.

vekon'un ürettiği katlanır prefabrik

Vekon'un ürettiği katlanabilir prefabrikler büyük ilgi görüyor.

ANAHTAR TESLİM KAMP ÇÖZÜMLERİ

Vekon'un anahtar teslim kamp çözümüyle çok sayıda insanın barınmadan sosyal ihtiyaçlarına kadar her türlü beklentiye karşılık veren küçük bir şehir, yerleşim birimi oluşturduğunu belirten Yücel, “Kamplar; işçi, askeri, afetzede ve mülteci kampı olarak kullanılabiliyor. Anahtar teslim kamp çözümlerimiz; çok sayıda insanın aynı anda ve genellikle geçici bir süreliğine barındırılması ihtiyacını karşılıyor. Bu ihtiyaç planlı olarak büyük bir inşaat projesi, enerji tesisi, maden tesisi gibi faaliyet gösteren sektörlerde projede çalışanların barınması şeklinde ortaya çıkıyor. Bu projeler büyük çoğunlukla yerleşim merkezlerinden uzak olduğundan sadece barınma değil diğer her türlü sosyal ihtiyaçlara da cevap verebilecek küçük bir yerleşim yeri niteliğinde oluyor. Plansız ihtiyaçlar ise afet ya da mülteci akını gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Bu tip durumlarda da barınma ile birlikte tüm sosyal ihtiyaçları asgari düzeyde karşılayacak acil yerleşim yerlerine ihtiyaç oluyor” dedi.

vekon'un ürettiği kamplar

İÇİNDE 15 BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI KAMPLAR

Anahtar teslim kampların boyutlarının ve kullanım sürelerinin de birbirinden çok farklı olabildiğini açıklayan Yücel, “İçinde 15 bin kişinin yaşayabildiği, 180 bin metrekarelik alanda kurulan ve 3 yıl boyunca kullanılan kamplar olduğu gibi çok daha küçük ölçekli, sadece 6 ay kullanılan kamplar da kurulabiliyor” diye konuştu.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!
  • 04.12.2020 14:46

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!

Konut kredisi faizleri Aralık 2020'de QNB Finansbank'ta yüzde 1,69 oldu. 500 bin ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor
  • 04.06.2018 12:26

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor

Ön üretimli yapı markası Vekon, Arjantin’e ilk ihracatını Patagonya’da bir konut ...

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu
  • 12.02.2018 16:02

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu

Expo Turkey By Qatar’a katılan Vefa Ön Üretimli Yapılar’ın markası Vekon, birçok ...

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!
  • 24.05.2017 11:39

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!

Vefa Holding bu sene Ekobord ve Vekon markaları ile Yapı Fuarı’nda yerini aldı. ...

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek
  • 15.03.2017 09:55

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek

Prefabrike yapı, yaşam konteyneri, hafif çelik yapılar inşa edem Vekon, 12 milyo ...