maritbet girişmaritbet
Şile Kalesi'ne Sünger Bob benzetmesi!

Şile Kalesi'ne Sünger Bob benzetmesi!

Şile Belediyesi'nin tarihi Şile Kalesi'nde yaptığı restorasyon çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan görüntü, sosyal medyada günün konusu oldu.

Şile Belediyesi'nin bir süredir devam ettirdiği Şile Kalesi restorasyon çalışmalarının sonuçları, sosyal medya kullanıcılarının eleştirilerinin hedefi oldu.

Belediye'nin internet sitesinde son olarak 26.09.2013 tarihinde yapılan güncellemeye göre, bilim heyeti ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun denetiminde sürdürülen çalışmaların sonucu, çizgi film "Sünger Bob KarePantolon"un baş karakteri Sünger Bob'a benzetildi.

Şile Kalesi'yle ilgili bu yaşananlar akla daha önceki restorasyon krizlerini getirdi.

Çanakkale'de bulunan Apollon Tapınağı'ndaki merdivenlerin beyaz çimento ve mermer tozuyla yenilenmesi, İstanbul Fatih'te bulunan Mesnevihane Camii'nin dış cephesinin düzleştirilmesi, Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya Orhan Camii'nin duvarına monte edilen cam kapı, Mimar Sinan'ın bilinen son yapıtı Atik Valide Külliyesi'nin şifahanesindeki camlı yapı ve Urfa Kalesi'nde restorasyon yerine yeniden inşaat yapılması son birkaç yılda kamuoyunda çok tartışılan çalışmalar olmuştu.

Restorasyona Kocaeli Üniversitesi katkıda bulundu 

Şile Belediyesi'nin internet sitesinde kalenin tarihçesi ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler de yer alıyor. Sitede röleve çalışmalarının Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliği ile yürütüldüğü ifade ediliyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şile Kalesi'ne Sünger Bob benzetmesi!
  • 26.08.2015 11:43

Şile Kalesi'ne Sünger Bob benzetmesi!

Şile Belediyesi'nin tarihi Şile Kalesi'nde yaptığı restorasyon çalışmalarının so ...