maritbet girişmaritbet
Sıfıra yakın enerji harcayan binalar yaygınlaşıyor

Sıfıra yakın enerji harcayan binalar yaygınlaşıyor

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, binalarda enerji verimliliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği'nin, “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği Avrupa Raporu”nda belirtilen hedeflerin gerçekleşmesi için gazbetonun en ideal yapı malzemesi olduğunu duyurmasının ardından, Türkiye'nin önde gelen gazbeton üreticisi AKG Gazbeton da bu yöndeki çalışmalarını 2016 yılında daha da artıracağını açıkladı.

“Pasif Bina” ya da “Sıfıra Yakın Enerji Harcayan” bina olarak adlandırılan “Nzeb” Avrupa'nın gündeminde her geçen gün daha fazla yer alırken, Türkiye olarak bu gelişmelerin dışında kalamayacağımızı belirten AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu; “Tüm üretim ve AR-GE süreçlerimizde ürünlerimizin, Nzeb projelere daha fazla katkı sağlaması yönünde çalışıyoruz” dedi.

Geniş yurt dışı distribütör ağıyla başta Avrupa olmak üzere, dünyanın 20'den fazla ülkesine ihracat yapan AKG Gazbeton İşletmeleri, gerek yurt içi gerekse yurt dışında, gelecek dönemde önemi artacak Nzeb projeler için işbirliklerine başladı.

Kahyaoğlu: Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Nzeb kavramı giderek yaygınlaşacak

Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği'nin önemle altını çizdiği ürün özellikleriyle Nzeb Projeler için en ideal yapı malzemesi olarak konumlanan gazbeton, ısı köprüleri oluşturarak enerjinin homojen şekilde binada yayılmasını sağlıyor. Sahip olduğu düşük U değerleriyle, gözenekli yapısıyla binadaki ısı kaybını dengeleyerek bina içindeki nem ve rutubet kontrolü sağlamasıyla ortamın havasını yumuşatıyor.

Gazbetonun bugün olduğu gibi geleceğin de yapı malzemesi olduğuna değinen Kahyaoğlu; “Türkiye'de önümüzdeki beş yıl içinde Nzeb kavramının giderek yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının kullanılması, atıkların değerlendirilmesi, Yeşil Bina Projelerinin yaygınlaşması, Sürdürülebilirlik kavramının hayatın her aşamasına yerleşmesi ile günümüzde, sıfıra yakın enerji harcayan bina kavramı giderek önem kazanacak. Kaynakların Verimli Kullanılması ilkesiyle üretim süreçlerinde attığımız adımlarla, yenilenen AR-GE yapımızla biz kendimizi başta ülkemiz ve Avrupa olmak üzere dünyanın Nzeb Projeleri için hazırlıyoruz. Bu yaklaşımımız ile hem kurumsal gelişmemizi hem de sürdürülebilir üretimimizi harmoni içinde daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Enerjinin Verimli Kullanılmasında AKG Gazbeton Farkı

AKG Gazbeton İşletmeleri'nin, enerjinin verimli kullanılması yönündeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Kahyaoğlu: “Enerji Tasarrufu yerine Enerjinin Verimli Kullanılması bakış açısıyla üretim ve yönetim süreçlerimize yön veriyoruz. Üretim süreçlerimizde kaynakları daha verimli kullanarak 1 yılda karbon salınımını 1860 ton azalttık, yıllık 2200 ton suyu geri kazandık, ürün geri dönüşümünde bir yılda % 61 iyileşme sağladık. Ürünlerimiz için 2013 yılında yaptırdığımız ‘Ürün Yaşam Döngüsü Analizi (LCA)'ni, 2016 yılında ‘Kurumsal Sürdürülebilirlik Yaşam Döngüsü Analizi (O-LCA)' ile daha da ileri boyuta taşıyacağız ve bu alanda Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü'nde temsil edeceğiz. Kurumsal performansımızın yanı sıra, Ürün Performansı ile de Nzeb Projelerde tercih edilen yapı malzemesi olan AKG Gazbeton ürünleri, enerjinin verimli kullanılmasına önemli katkılar sağlıyor. Gazbeton ile inşa edilen bir binada yıllık ısınma ve soğutma için harcanan enerjinin verimli kullanılmasını sağlayan ürün özelliklerimizle, enerji maliyetlerini yarı-yarıya düşürdük” dedi.

Vendeka Bilişim Merkezi, Genel Müdürlük Binası'nda AKG Gazbeton'u tercih etti

Türkiye'de sıfıra yakın enerji harcayan bina projelerinin henüz çok yeni olduğunu, bu konuda “Sıfır Enerji ve Pasif Evler Derneği” SEPEV'in ülkemiz için önemli bir STK olduğunun da altını çizen Kahyaoğlu; “SEPEV üyesi olan AKG Gazbeton İşletmeleri, ülkemizde Pasif Bina Projelerinin artmasını destekliyor. Hacettepe Teknokent içinde yer alan Türkiye'nin ilk Pasif Bina Adayı Projesi Vendeka Bilişim Merkezi, projede AKG Gazbeton ürünlerini tercih etti. Dilerim ülkemiz de, Avrupa Birliği'nin hedeflerine benzer yaklaşımları kısa süre içinde gerçekleştirir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇEDBİK'e göre yeşil binalar, enerjide maliyetleri minimuma düşürecek!
  • 05.02.2022 16:47

ÇEDBİK'e göre yeşil binalar, enerjide maliyetleri minimuma düşürecek!

Enerjinin en fazla tüketildiği alanların konut (yüzde 32,7) ve sanayi (32,3) old ...

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada
  • 13.10.2021 11:03

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada

Sel ve orman yangını felaketlerinin yaşandığı, nehir ve havza rejimlerinin değiş ...

Emre Ilıcalı 'Kentsel dönüşüm yeşil olmalı'
  • 02.03.2015 15:13

Emre Ilıcalı 'Kentsel dönüşüm yeşil olmalı'

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümle birlikte yeşil binaların ...

Duygu Erten 'Yeşil binaların çoğunu Çedbik üyeleri yapıyor'
  • 20.02.2014 16:24

Duygu Erten 'Yeşil binaların çoğunu Çedbik üyeleri yapıyor'

Çedbik Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Duygu Erten, Çedbik'in kuruluşunu, Türki ...

Gayrimenkulde Liderler Zirvesi
  • 17.03.2012 19:21

Gayrimenkulde Liderler Zirvesi

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün kalbi 1. Gayrimenkul liderler zirvesinde attı ...

Rönesans, dünyanın en büyükleri arasında 23. oldu
  • 21.08.2020 17:18

Rönesans, dünyanın en büyükleri arasında 23. oldu

Rönesans, Avrupa’nın en büyük 9’uncu müteahhitlik şirketi olarak da sıralamada y ...