maritbet girişmaritbet
Sicilya Kanalı'nda 700 kişilik göçmen teknesi battı!

Sicilya Kanalı'nda 700 kişilik göçmen teknesi battı!

İtalya ile Libya arasındaki Sicilya Kanalı'nda 700 göçmeni taşıyan tekne battı. Kayıpları arama süreci devam ediyor.

Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 kaçak göçmeni taşıyan tekne battı. Teknedeki 700 kişinin tamamına yakınının kayıp olduğu bildirilen olayın, Akdeniz'de meydana gelen en büyük göçmen faciası olduğu belirtiliyor.

Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin Libya karasularında gece yarısı alabora olduğu bildirildi. Başlatılan arama çalışmalarında şimdiye kadar 28 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre teknede 700'den fazla kaçak göçmen olduğu kurtarılanlar tarafından ifade edildi.

İtalyan sahil güvenlik yetkilileri geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Malta donanması da kurtarma çalışmasına destek verdiğini açıkladı. Kurtarma çalışmasına 20 gemi ve 3 helikopter katılıyor.

Teknenin Libya kıyılarından 96 kilometre, İtalya'nın Lempedusa adasının ise 193 kilometre açığında battığı belirtiliyor. İtalyan sahil güvenliği arama çalışmalarına devam ediyor.

Times of Malta gazetesinin haberinde, göçmenlerin bölgeden geçen bir ticari gemiye seslenmeye çalışırken bir tarafa yığılması nedeniyle dengesi bozulan teknenin battığı ifade edildi.

Havaların ısınmasıyla 500 kilometrelik yolu benzer koşullarda aşmaya çalışan kaçak göçmenlerin sayısı artmaya başladı.

İnsan kaçakçılarının tekneleri, kapasitesinin üzerinde yolcu aldığı ve böyle bir yolcuğa uygun olmadığı için sık sık bu tür facialar yaşanıyor.

Pazartesi Libya'dan İtalya'ya göçmen taşıyan bir geminin batması sonucu 400 kişi hayatını kaybetmişti.

PAPA ÖLENLER İÇİN DUA ETTİ

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, dün gece Akdeniz'de teknelerinin batması sonucu öldüğü tahmin edilen 700'e yakın göçmen için dua ederken, uluslararası toplumu, bu soruna çözüm bulmaya çağırdı.
Geleneksel Pazar ayini Angelus kapsamında Papalık Sarayı'ndaki çalışma ofisinin penceresinden binlerce kişiye seslenen Papa Francesco, “Akdeniz sularında yeni bir trajedi haberi geldi. Libya'nın 60 mil açığında göçmenlerle dolu bir tekne battı ve yüzlerce kurban olmasından korkuluyor. Bu trajedi karşısında en derin üzüntülerimi ifade ediyor, ölenler ve onların aileleri için dua ediyorum” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sicilya Kanalı'nda 700 kişilik göçmen teknesi battı!
  • 19.04.2015 19:13

Sicilya Kanalı'nda 700 kişilik göçmen teknesi battı!

İtalya ile Libya arasındaki Sicilya Kanalı'nda 700 göçmeni taşıyan tekne battı. ...