maritbet girişmaritbet
SGK-SSK sorgulama, hizmet dökümü, SGK borç ödeme işlemleri

SGK-SSK sorgulama, hizmet dökümü, SGK borç ödeme işlemleri

SGK sorgulamalarınızı, hizmet dökümünüzü ve prim borcunuzu internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz...

Her ülkede sigorta sistemlerinin farklı uygulamarı bulunuyor. Modern toplumlar bu sigorta sistemlerine ayak uydurmaya özen gösteriyor.

Türkiye'de de Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) olarak adlandırılan insanların bir yaştan sonra hayatlarını devam ettirebilmelerine olanak sağlacak bu sistemi takip etmek çok kolay.

Çalıştığınız günler ve o günler için ödenen primler "Hizmet dökümü" olarak adlandırılıyor. Bu dökümü almak isteyen vatandaşlar 4A tescil kaydı gibi bilgileri internet üzerinden rahatlıkla öğrenebilir ve yazıcıdan çıkarabilirler.

SGK Sorgulama

Türkiye'de sigorta hizmetleri vatandaşlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında veriliyor.

SGK'nın 4A bünyesinde var olan SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) daha önceleri tek başına bir kurum iken SSK daha sonraları SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde yer almaya başlamıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilmekte olan E-SGM uygulaması SGK hizmet dökümü alma işlemleri için daha sık şekilde tercih ediliyor.

Bugünlerde E-SGK'daki sistem çalışmalar nedeniylr uygulamalar www.turkiye.gov.tr adresinden hizmet veriyor. 

E-devlet SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Özellikle güncel sigorta prim ödeme gün sayısını öğrenmek amacıyla kullanılan sistem, vatandaşların işlerini kolaylaştırıyor. 

Teknolojinin her geçen gün geliştiği dünyanmızda internet ile herşey bir tık ile ulaşmak mümkün. Sigortalı olara bir işte çalışmaya başladıktan 1,5 ay sonra  ssk sorgulama yani ssk hizmet dökümü alarak sigorta primlerinizi öğrenebilirsiniz. Geçmişte ve hala günümüzde pek çok işverenin sigorta primini düzenli ödemediği de bilinen bir gerçek.

SSK prim sayısını öğrenme

SSK prim sayısını ve sigortanın ödenip ödenmediğini 2 şekilde öğrenebilirsiniz. Bunlar e-devlet ile ssk sorgulama ve şifresiz ssk sorgulama yapabilirsiniz. Elektronik ortam üzerinden SSK - SGK prim borcunuzu, hizmet dökümünüzü sorgulamak artık çok kolay işte ayrıntılar ve detaylar medyaline.com'da. SSK SGK 4A ve 4B hizmet dökümü bilgilerinizi buradan öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey aşağıdaki ilgili linki tıklayarak T.C bilgilerinizle SSK ve SGK Hizmet bilgilerinizi görüntülemek olacak. SGK - Sigorta ve SSK SGK sorgulamak için bir tık yeterli. TC Kimlik nosu ile ile tüm SGK işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

SGK'ya borcu olana af!

2014 yılında yürürlüğe konulan torba kanun ile SGK primleri yapılandırıldı. Primlerin gecikme zammı ve gecikme cezası da silinerek ödeme kolaylığı ve taksitlendirme imkânı getirildi. Ancak kastı, kusuru veya iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymaması, aykırı hareket etmesi, yerine getirmemesi nedenlerine bağlı olarak iş kazası olmasına neden olan işverenlerin iş kazasından doğan SGK borçları, teşvik olarak değerlendirileceği için 2014 yılı torba yasasında af ve yapılandırma kapsamına alınmamıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SGK-SSK sorgulama, hizmet dökümü, SGK borç ödeme işlemleri
  • 24.04.2015 16:51

SGK-SSK sorgulama, hizmet dökümü, SGK borç ödeme işlemleri

SGK sorgulamalarınızı, hizmet dökümünüzü ve prim borcunuzu internet üzerinden ko ...

SGK hizmet dökümü sorgu adresi
  • 07.01.2014 11:34

SGK hizmet dökümü sorgu adresi

Özel sektörde çalışıyorsanız sigortanız aldığınız maaşın üzerinden mi yatıyor yo ...