maritbet girişmaritbet
Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı

Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı

Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, daha önce dışarıya açık olan 30 bin metrekarelik özel tesisi tamamen kendisi için ayırdı

Sevil Sabancı, biniciliğe olan düşkünlüğü ve at tutkusu sebebiyle, daha önce dışarıya açık olan 30 bin metrekarelik dev tesisi tamamen kendisi için özel alan haline getirdi. Çocukken hobi olarak başladığı biniciliği profesyonel olarak yapan Sabancı, bu alanda eğitim sunmak için açtığı İstanbul İstinye'deki tesisini son 8 aydır sadece kendisi ve 4 binicisine hizmet veren bir yer haline dönüştürdü. İş dünyasının duayeni merhum Sakıp Sabancı'nın kızı olan Sevil Sabancı, çocukluğunda ailesine ait Emirgan'daki Atlı Köşk'ün bahçesinde bulunan heykele çıkarak ilk kez at bindiğini dile getirmişti. Sevil Sabancı, annesi Türkan Sabancı'nın kendisini 11 yaşında binicilik kulübüne götürmesiyle de binicilik sporuna başladı. Daha sonra bu tutkusunu geliştiren Sevil Sabancı, yurt içi ve yurt dışında birçok yarışmaya da katılarak önemli dereceler elde etti. Sabancı, özellikle binicilerin gelip eğitim almasını sağlamak amacıyla 2005 yılında İstinye'de S Uluslararası Binicilik Merkezi'ni (SIEC) açtı. 8 ay öncesine kadar hem miniklere binicilik eğitimi veren hem de at tutkunlarını ağırlayan tesis, artık sadece Sevil Sabancı ve 4 binicisinin hizmetinde. Sabancı, açık ve kapalı alanları ile toplam 30 bin metrekarelik devasa tesiste, hem stres atıyor, hem de yarışmalara hazırlanıyor. 

15'TEN FAZLA ATI VAR 

Kendisine ait 15'ten fazla atı bulunan Sabancı, Binicilik Türk Milli Takımı adına, 2005 yılından beri SIEC binicisi olarak yarışıyor. İtalya, Almanya, Yunanistan, Romanya, Belçika ve Fransa gibi Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde yarışan Sabancı, Türkiye adına birçok başarılı sonuç elde etti. 
 

HEDEF OLİMPİYATLAR

Hobisini işe dönüştürüp, SIEC'i kuran Sevil Sabancı, hedefinin olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek biniciler yetiştirmek olduğunu söylüyor. Sevil Sabancı, halen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanı sıra, Sakıp Sabancı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Vista Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Sakıp Sabancı Müzesi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

KIZINA DA AT SEVGİSİNİ AŞILADI

Sevil Sabancı, 19 yaşındaki kızı Melisa Tapan'a küçük yaştan itibaren at sevgisini aşıladı. Tapan, annesinin yanında birçok organizasyona ev sahipliği yaptığı gibi, yurt içinde ve yurt dışında pek çok yarışa da katıldı. Küçükler Binicilik Milli Takımı'nda yer alan Tapan, 2005 yılından beri SIEC takımının binicisi. Sevil Sabancı da at sevgisinin babası Sakıp Sabancı'dan geldiğini açıklamıştı.
 
ÖZLEM KAMER TERCANLI/Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sevil Sabancı 40 metrelik yatını satıyor!
  • 09.01.2021 09:47

Sevil Sabancı 40 metrelik yatını satıyor!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, yüzen saray dedikleri botunu ...

Sabancı’dan Kuştepe’ye 34 milyonluk otel!
  • 14.08.2015 16:37

Sabancı’dan Kuştepe’ye 34 milyonluk otel!

Merhum Sakıp Sabancı'nın küçük kızı Sevil Sabancı’nın, Kuştepe’deki otel projesi ...

Ünlüler ve patronlar en çok New York'tan ev almayı tercih ediyor!
  • 24.09.2012 08:49

Ünlüler ve patronlar en çok New York'tan ev almayı tercih ediyor!

İş ve sanat dünyasından birçok ismin yurt dışında da evi bulunuyor. Ünlüler ev a ...

Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı
  • 07.09.2012 10:16

Sevil Sabancı, Uluslararası Binicilik Merkezi'ni kendisine ayırdı

Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, daha önce dışarıya açık olan 30 bin metrek ...

Koç ve Sabancı'dan borç alırdım
  • 10.09.2011 15:23

Koç ve Sabancı'dan borç alırdım

Kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlayan Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası’nın b ...