maritbet girişmaritbet
Sertifikalı yeşil bina sayısı artıyor! En son…

Sertifikalı yeşil bina sayısı artıyor! En son…

Türkiye'de bugün itibarıyla 80 olan sertifikalı yeşil bina sayısı, yıl sonuna kadar 110'a çıkması planlanıyor

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Genel Sekreteri Ahmet Birsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün her yıl katlanarak büyüdüğünü belirtti.  

Türkiye'de sektörün 2008 yılında faaliyet göstermeye başladığını anımsatan Birsel, şu andaki yeşil binasayısı yaklaşık 80 olduğunu kaydetti. Birsel, 2014'te 30 civarında yeni yapının yeşil sina sertifikasyonu almasının planlandığını dile getirerek, "Sertifikalandırılma, ortalama 2-3 yılı kapsayan bir süreç içinde gerçekleşiyor. Bu bağlamda sürece başvuran 250 aday binanın önümüzdeki 3 yılda sertifikalandırılmasını öngörüyoruz" şeklinde konuştu. 

Ulusal sertifika sistemi 

ÇEDBİK olarak ulusal bir sertifika sisteminin geliştirilmesi üzerinde uzun süredir çalıştıklarını vurgulayan Birsel, şöyle devam etti:

"Sistemin doğru kurgulanması ve bağımsız olması çok önemli. Yeşil bina sertifikasyonu veren gelişmiş ülkelerde sistem böyle çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdindeki çalışmalara katılıyoruz. Tüm bu çalışmaların kredibilitesi yüksek, güvenilir bir Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyonu sonucuna ulaşmasını ümit ediyoruz."
Yeşil binalarla enerji tasarrufu, doğayı koruma ve konforlu yaşam ortamı hedefleniyor.
AA

Yorum Yaz