maritbet girişmaritbet
Selimiye Camisi’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi

Selimiye Camisi’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camisi’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi.

Çorum'da temeli 2008 yılında atılan Akşemseddin Camisi'nin inşaatında sona gelindi. Farabi Caddesi üzerinde yer alan caminin kaba inşaatı geçen yıl tamamlandı. İç dekorasyon ve çevre düzenlemesi ise halen devam ediyor. Dört minareli caminin inşası için çoğu vatandaşlardan toplanan bağışlar olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 20 milyon TL harcandı.

2 bin metrekare kapalı alana sahip camide, 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Cenaze namazlarının kılındığı alanla birlikte bu sayı toplamda 5 bini bulacak. Kütüphane, Kur'an kursu, eğitim odaları, imam odası gibi bölümlerin de bulunduğu caminin 250 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor. Caminin dış kısmında kullanılan taşlar Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip Beldesi'nden getirildi. İç kısmında ise kürsü, mihrap ve minber bölümleri mermerden yapıldı. Çeşitli bölümler de çini işlemeleri ile süslendi. Merdivenlerden çıkamayan engelli ve yaşlı vatandaşlar için yürüyen merdiven ve asansör yapıldı. Duvarları süsleyen hat yazıları ise beyaz zemin üzerine kabartma şeklinde işlendi. Sade ve şık bir görünüme sahip olacak cami içindeki hat yazıları altın yaldız ile kaplandı. Avizeleri yerleştirilen caminin kubbeden sallanan dev avizesi ise büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Caminin şadırvan ve tuvaletleri de tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi. Bayan ve erkekler için iki ayrı bölümde yapılan abdesthanelere duş kabinleri de yerleştirildi. Engelliler için de ayrı tuvaletler ve duş kabinleri de unutulmadı.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Akşemseddin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celal Alegöz, 2008 yılında temeli atılan caminin inşaatına 2103 yılında Çorum Belediyesi'nin de destek verdiğini açıkladı.

Caminin mayıs ayı içinde hizmete açılacağını ifade eden Alegöz, toplamda 13 bin metrekarelik alana sahip cami projesi kapsamında Müftülük binası ile modern bir park yapılacağını da söyledi. Alegöz, “Çorum'a çok güzel ve önemli bir eser kazandırıldı. Şuan son çalışmaları yapıyoruz. Avizeler yerleştirildi, halı siparişini verdik. Elektrik ve ses sistemlerinde son eksiklikler gideriliyor. Çevre düzenlemesi de devam ediyor. Belediye tarafından cami yanına modern bir park inşa edilecek.” dedi.

Cami içerisinde müezzin bölümünün altında 4 çeşme yer alacağını söyleyen Alegöz, bu çeşmelerden özel gün ve gecelerde zemzem ve şerbet ikram edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi Edirne İl Müftülük binasında yangın!
  • 19.01.2021 09:02

Tarihi Edirne İl Müftülük binasında yangın!

Edirne'de tarihi Selimiye Cami arkasında bulunan Edirne İl Müftülük binası henüz ...

Selimiye Camisi kapsamlı restorasyondan geçecek
  • 08.03.2016 12:40

Selimiye Camisi kapsamlı restorasyondan geçecek

Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği 441 yaşındaki Selimiye Camisi, kapsamlı r ...

Selimiye Camisi’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi
  • 18.04.2015 13:36

Selimiye Camisi’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camisi’nin bir benze ...