maritbet girişmaritbet
Selçuklu motifleri halı ve kilimlerde hayat buluyor!

Selçuklu motifleri halı ve kilimlerde hayat buluyor!

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenleri, halı ve kilimlere işliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim gören üniversite öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenlerle halı ve kilim dokuyor.

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Bölümü Öğretim Görevlisi Sultan Sökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halı Kilim Dokuma Teknikleri dersinde, Bitlis ve ilçelerinde sürdürülen kazılarda gün ışığına çıkarılan tarihi eserlerdeki motiflerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Özellikle Selçuklu döneminde kullanılan motifler ile yöreye özgü çok sayıda deseni, öğrencilerin halı ve kilimlere işlediğini belirten Sökmen, çalışmalarında Bitlis Beş Minare, İhlasiye Medresesi, El-aman Hanı gibi tarihi eserler ile Ahlat çinilerindeki desenleri ve çeşitli hayvanlara ait figürleri bir araya getirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerden Akgül Işık da ilçedeki tarihi eserleri ve üzerlerindeki motifleri kilimlere işlediklerini vurgulayarak, ortaya güzel ürünlerin çıktığını kaydetti.

Işık, tarihi eserlerdeki motifleri halı ve kilimlere işleyip gelecek kuşaklara aktarımını sağladıklarına değinerek, "Bu ders sayesinde hem tarihimizi öğreniyoruz hem de eğitimimizi tamamlıyoruz. Derslerimiz son derece zevkli geçiyor. Diğer öğrencilerin de bu bölümü tercih etmelerini tavsiye ederim" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Selçuklu motifleri halı ve kilimlerde hayat buluyor!
  • 16.06.2013 13:22

Selçuklu motifleri halı ve kilimlerde hayat buluyor!

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölü ...