maritbet girişmaritbet
Şehrin yanıbaşında stresten uzak kamp rotaları…

Şehrin yanıbaşında stresten uzak kamp rotaları…

Bayram tatilinin hafta sonu ile birleşmesi tatilcileri yeni arayışlara yönlendirdi, tatil için İstanbul’un yanıbaşında yeni yerler aranmaya başlandı.

Bu sene Ramazan Bayramı'nın hafta sonu ile birleşmesini fırsat bilen ve 4 günlük tatili değerlendirmek isteyen İstanbullular rotayı farklı yönlere çevirdi. 

4 mevsimin yaşandığı ülkemizde kamplı tatil yapmak, kamplı geziler düzenlemek artık sıkça rastlanılan tatil seçeneklerinden birisi oldu. 

'Her bayram aynı şeyi yapmaktan sıkılanlardansanız' farklı tatil alternatifleri arayanlar için hazırlamış olduğumuz listemizde İstanbul'a yakın kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri bulacaksınız. Böylece tatilinizi hem sakin, doğa ile baş başa geçirmiş hem de sıkıcı tatil alternatiflerine yenilerini eklemiş olacaksınız.

İşte emlaktasondakika.com olarak derlediğimiz kamp rotaları... 

1- Ağva

İstanbul'a birkaç saat uzaklıkta, nefes alabilmek için doğru bir adres Ağva. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla uzanan belde, Latince “iki dere arasına kurulmuş köy” ve “su” anlamına geliyor. Bu yüzden de ismi ile müsemma.

Yerli dizicilerin Bir İstanbul Masalı'ndan hatırlayacağı kasabaya, iki yanı ağaçlıklı yoldan kıvrılarak varılıyor. Göksu ve Yeşilçay derelerinin göbeğindeki Ağva'da, guruldayan mideler köy kahvaltısına koşarken, karnı tok sırtı pekleri kano ve tekne turları bekliyor.

Uzun kumsalı görenleri heyecanlandırsa da temkinli olun. Zira Göksu'nun Karadeniz'e açılan kısmındasınız. Hatta “İlle deniz” diyorsanız Ağva'ya 15 dakika uzaklıktaki Kilimli ve Kadırga koyları piknik ya da kamp yapmak, denize girmek için en ideal yerler arasında.

2- Bozcaada Kamp Alanı (Çanakkale)

Ada'nın güneyinde yer alan kamp alanında çam ağaçları bulunmakta, deniz ise kamp alanına sadece 200 metre. Kamp alanı Mayıs ayıdan Ekim ayına kadar açık. Alanda karavan ve çadır kampı yapılabiliyor. En yakın havaalanı ise 56 km uzaklıktaki Çanakkale Havaalanı.

3- Erikli Yaylası Kampı (Yalova)

Denizden 600 m yüksekte bulunan yayla çadır kampı için son derece ideal. Ve çevresinde doğa yürüyüşü yapmak eşsiz manzaralar görmenizi sağlayabilir. Çevrede ormanlar sık ve 3 tane de şelale bulunmakta. Uygun mevsimler ise ilkbahar, yaz ve sonbahar. Yalova'ya en yakın havaalanı Kocaeli'de bulunan Cengiz Topel Havaalanı. 

4- Trakya'nın doğal güzeli: İğneada / Kırklareli

Alüvyonlar sayesinde oluşan gölleri, denizi ve ormanları ile İğneada geç de olsa milli park olma ayrıcalığına erişmeyi başaran bir yer. Kırklareli'ne bağlı olan İğneada, aynı zamanda birçok göçmen kuşa da molalarında ev sahipliği yapıyor. İstanbul'a olan yakınlığı burayı daha da cazip kılıyor.

İğneada'daki en popüler kamp alanı ise Mert Gölü Mesire Yeri. Alanda birçok konaklama ve alışveriş tesisi de bulunuyor. Burada yapılacak en güzel aktivitelerden biri ise Longoz Ormanları'nda bulunan parkurlarda yürüyüş yapmak. Bölgede yapılan motor ve ATV safarileri de oldukça revaçta.

5- Kıyıköy

Pabuç ve Kazan ırmakları arasında yüksek bir tepeye kurulmuş Kıyıköy, İstanbul'a 165 km uzaklıkta ve Kırklareli'ne bağlı bir balıkçı köyü. Kamp yapmak, denize girmek, ormanlarını keşfetmek ve güzel yöresel yemekler yemek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir cennet.

6- Riva

İstanbul ile arası 97 km olan Riva, şehrin boğucu kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin şıp diye ulaştığı bir yer. Yeşili, denizi, kamp yerleri ile doğa severleri büyülüyor. Riva'ya ulaştıktan sonra Elmasburnu'na gitmeyi sakın unutmayın.

7- Kilyos

İsmini, Rumcada kum anlamına gelen "kilya" sözcüğünden alan Kilyos, gerek kamp yapmak isteyenler, gerek piknik gerekse plajlarında denize girmek isteyenler için çok yakın bir cennet.

8- Pınarlı köyü

İstanbul'a 97 km uzaklıkta olan bu cennete ulaşmak için önce Şile'ye gitmek gerekiyor. Pınarlı köyünde bulunan Sardala Koyu'na ulaştığınızda, kayalıkların dibinde ve yeşilin en güzel tonuna sahip buz gibi suda yüzmeyi unutmayın. Bu yer, arzu edenler için harika bir kamp yeri aynı zamanda.

9- Yedigöller / Bolu

Bolu'nun Mengen ilçesinde bulunan ve 1965'ten beri milli park statüsüne sahip olan Yedigöller de ziyaretçilerini dört mevsim karşılayan yerlerden. Her mevsim ilgi gören Yedigöller, ziyaretçilerine muhteşem yeşil bir manzaranın ve göllerin yanı sıra yürüyüş yolları da sunuyor.

Fotoğrafçılar için adeta tükenmez bir görüntü madeni olan Yedigöller'de kamp alanları için özel platformlar da bulunuyor. Platformda ise hem tuvalet hem oturma sıraları, hatta aydınlatma bile var. Ancak alanda herhangi bir alışveriş tesisi bulunmadığı için gidenlerin önceden hazırlıklı gitmesinde fayda var tabii.

10- Cunda Ada Kamp Alanı (Balıkesir)

Ada kamp alanı, adanın midilliye bakan yüzünde bulunuyor ve size Cunda doğa alanı, yeşillikler ve masmavi deniz ile müthiş bir tatil sağlıyor. Karavan ve çadır kampı için uygun ve yıl boyunca açık.

Yorum Yaz