maritbet girişmaritbet
Şehit Ömer Halisdemir'in 'tarım lisesi' hayali gerçek oluyor

Şehit Ömer Halisdemir'in 'tarım lisesi' hayali gerçek oluyor

Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in hayali olan Niğde'nin Bor ilçesinde bir tarım lisesi yapılması gerçek oluyor

Darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in çocukluk arkadaşı Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Belediye Başkanı AK Partili İleri Koçak, şehit Halisdemir'in beldede bir tarım lisesi yapılmasının en büyük hayali olduğunu belirterek, "Şehidimizin bu hayalini başlattığımız yardım kampanyası ile gerçekleştireceğiz ve tarım lisesine Şehit Ömer Halisdemir adını vereceğiz" dedi.

Şehit Ömer Halisdemir ile çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Belediye Başkanı İleri Koçak, hem kendisinin hem de arkadaşının zor şartlar altında okuduğunu söyledi. O dönemlerde yaşadıkları Çukurkuyu Beldesi'nin köy olduğunu anımsatan ve o nedenle Halisdemir'in köye bir tarım lisesinin yapılmasının çok istediğini belirten Koçak, bunun için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çukurkuyu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Şehit Ömer Halisdemir adına yardım kampanyası başlattık. Bu kapsamda arkadaşımın, şehidimizin en büyük isteklerinden bir tanesi Çukurkuyu Beldemize bir tarım lisesinin yapılmasıydı. Şehidimiz ve bizler de zor şartlar altında okuduğumuz için beldemizde çocukların o zorluğu çekmesini istemiyordu. İnşallah şehidimizin en büyük isteğini gerçekleştireceğiz ve ismini Şehit Ömer Halisdemir adını vereceğiz."

"KIZ ÇOCUKLARINA BURS VERİLECEK"

Derneğin daha önce kurulduğunu ve üyelerinden birinin de şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir olduğunu ifade eden Koçak, "Şehidimizin ağabeyinin önereceği ve söyleyeceği yerlerde harcanmak üzere bir hesap numarası açarak yardım kampanyası başlattık. Şehidimizin hayali olan tarım lisesi, bir etüt merkezi kurulması amacıyla çalışmalara başladık. Ayrıca üniversiteye giden çocuklarımıza burs imkanı tanıyacağız özellikle kız çocuklarına" diye konuştu.

"YAPTIĞI BÜYÜK KAHRAMANLIKTIR"

Şehidin çocukluktan beri arkadaşı olduğunu ve en son yüz yüze bir düğünde görüştüklerini belirten Koçak, şunları söyledi:
"Arkadaşım ve şehidimizle birlikte çocukluktan beri arkadaşım. Devamlı telefonla görüşüyorduk. 1996 yılında bir düğünde karşılaştık ve görevinde başarılı olduğunu bahsetti. Ömer kardeşim düzgün karakterli bir insandı. Allah rahmet eylesin bütün vatanın evladı oldu. Şehidimiz çocuklarımıza geleceğimize ışık tuttu. Gerçekten yaptığı olay çok büyük bir olay ve büyük bir kahramanlıktır. Bunları çocuklarımıza anlatacağız."

"EVİNİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Ömer Halisdemir'in emekli olduktan sonra da belde yaşamak istediğini belirten İleri koçak, "Emekli olduktan sonra köyde yaşamak istiyordu. Bunun içinde belediyemize ruhsat müracaatında bulunmuştu ve 7 bin lira da müteahhide vermişti. Evinin inşaatı devam ediyor ama bu evinin inşaatına harcanan para yardımdan değil aile kendisi yaptırıyor ev için kimseden yardım alınmıyor" dedi.

"KOCAELİ BELEDİYESİ ŞEHİTLER ANITI YAPACAK"

İleri Koçak ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurkuyu Beldesi'ne şehit Ömer Halisdemir anısına anıt ve park yaptıracağını kaydederek şunları söyledi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu beni arayarak beldeye bir şehitlik anıtı ve bir park yaptırmak isteğini belirtti. Bilindiği gibi İbrahim Karaosmanoğlu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı. Başkanım bizi aradı ve biz de yerimizin olduğunu söyledik. Yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alanın olduğunu belittim. Mimar arkadaşlar geldiler inceleyip anıt ve park için çalışmalar başlandı. İnşallah şehidimizin ismine yakışır bir şekilde tamamlanacak ve eylül ayında bitecektir. Bu 8 bin metrekarelik bir alanda bir şehit anıtı ve park, sosyal alanlar, çocuklarımızın ve kadınlarımızın içinde vakit geçirebileceği bir spor alanı olacak. İçerisinde güzel bir şehit anıtı olacak ve güzel birde kapısı olacak Ömer kardeşime arkadaşıma yakışır bir şekilde."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ömer Halisdemir'in adı kızının okuduğu okula verilecek
  • 12.08.2016 15:05

Ömer Halisdemir'in adı kızının okuduğu okula verilecek

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın darbeciler tarafından ele geçirilmesini engelleye ...

Şehit Ömer Halisdemir'in adı Çekmeköy'deki okulda yaşatılacak
  • 11.08.2016 09:00

Şehit Ömer Halisdemir'in adı Çekmeköy'deki okulda yaşatılacak

Çekmeköy Belediyesi’ne ait okul binası Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek, ok ...

Şehit Ömer Halisdemir'in 'tarım lisesi' hayali gerçek oluyor
  • 10.08.2016 08:36

Şehit Ömer Halisdemir'in 'tarım lisesi' hayali gerçek oluyor

Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in hayali olan Niğde'nin Bor ilçesinde b ...