maritbet girişmaritbet
Şehit ailesine ve anne babasını kaybeden askere ev bağışladı!

Şehit ailesine ve anne babasını kaybeden askere ev bağışladı!

Fransa'da yaşayan Samsunlu bir iş adamı, anne babasını kazada kaybeden asker Ümit Akgül'e ve şehit olan Recep Bilir'in eşine ev bağışladı.

Fransa'da yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen Samsunlu bir iş adamı, Sarıkamış'ta şehit olan Recep Bilir'in eşi ile askerlik görevini yaptığı Erzincan'a kendisini ziyaret için yola çıkan anne babasını kazada kaybeden asker Ümit Akgül'e birer daire bağışladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, makamında düzenlenen programda, şehit Recep Bilir'in eşi Çakır Emine Bilir ve kazada ailesini kaybeden Ümit Akgül ile kardeşleri Songül ve Yücel Akgül'le bir araya geldi.

Vali Şahin, Fransa'da yaşayan ancak Samsun'da inşaat sektöründe iş yapan bir hayırseverin, yaptığı inşaatlardan elde ettiği karın bir miktarını daire olarak şehit ailelerine vereceğini söylediğini belirtti.

Hayırsevere bu düşüncesinden dolayı teşekkür ettiklerini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
"Özellikle inşaat bittikten sonra veya tapu verme noktasına geldikten sonra kendileri ile görüşeceğimizi söyledik fakat kendisi ismini açıklamamızı istemedi. 'Sadece bunu biz medyadan duyursak bizim için yeterli, çünkü öne çıkmak istemiyoruz. Nihayetinde bir hayır yapacağız, dolayısıyla çok fazla tarafımızın bilinmesi kendi şahsımız açısından doğru bulduğumuz bir şey değil' dediler. Biz de kendilerini anlayışla karşıladık. Bu ailelerin tespitiyle ilgili kendileriyle sürekli temas halinde olduk."

Fransa'da yaşayan hayırsever Türk vatandaşına teşekkür eden Vali Şahin, "Çok önemli bir fedakarlık. Samsun'daki diğer iş adamlarına, inşaat sektöründe çalışanlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, bir evin tapusunu şehit jandarma er Recep Bilir'in eşi Çakır Emine Bilir'e,  diğer dairenin tapusunu ise kazada yakınlarını kaybeden asker Ümit Akgül'e verdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarsus'ta şehit ailelerine ücretsiz ev!
  • 05.09.2016 17:21

Tarsus'ta şehit ailelerine ücretsiz ev!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede ikamet eden ve nüfusu Tarsus'a kayıtl ...

Şehit ailesine ve anne babasını kaybeden askere ev bağışladı!
  • 19.03.2015 17:27

Şehit ailesine ve anne babasını kaybeden askere ev bağışladı!

Fransa'da yaşayan Samsunlu bir iş adamı, anne babasını kazada kaybeden asker Ümi ...