maritbet girişmaritbet
Sefer kaçırtacak proje, Ankara Tren Garı

Sefer kaçırtacak proje, Ankara Tren Garı

Yatırım değeri 235 milyon dolar olan Ankara Tren Garı'nda inşaat yüzde 80'i tamamlandı. Açılış, Mayıs 2016'da yapılacak

Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında inşa edilen Ankara Tren Garı projesi basına tanıtıldı. İnşaatında yüzde 80 seviyesine gelinen proje içinde garla birlikte 140 odalı otel, ofisler, toplantı salonları ve 180 mağazalı alışveriş alanı bulunacak.

19 yıl işletecek

235 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olan Ankara Tren Garıi eski gar binasıyla birlikte Mayıs 2016'da hizmete açılacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ve yapımcı firma tarafından 19 yıl 7 ay işletilecek olan proje, alanında bir ilk olacak.

Bankadan kredi kullanıldı

Tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir “Bu projemiz için Denizbank'tan 15 yıl vadeli 170 milyon dolar kredi kullandık. Bu proje Ankara'nın buluşma noktası olacak ve günde 100 binden fazla kişiyi ağırlayacak” diye konuştu.

İstanbul'a da gar geliyor

Antalya, Adana, Erzurum, Kars bağlantılı olacak olan gar içerisinde 4 bin metrekarelik toplantı salonları ve 4 yıldızlı otel bulunacak. Projenin yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmesi nedeniyle satış haklarının bulunmadığını anlatan Özdemir “Bu proje kendi alanında dünyanın en iyisi olacak. Buraya gar değil, yaşam merkezi diyoruz. Bu projenin kısa süre içerisinde İstanbul tarafı da olacak. Benim öngörüm sırada Sivas ve Antalya'nın olduğu yönünde. Ankara'daki gar projemizi tarihinden önce bitireceğiz” dedi.

TCDD projeleri hızlandırdı

Yüksek Hızlı Tren'de sefer sayılarının arttığını dile getiren Özdemir “2016 sonuna kadar YHT, İstanbul Haydarpaşa'ya gelmiş olacak. Ankara'daki garımız, bölgedeki metroyla da bağlantılı olacak. Megakent İstanbul'a da acilen bir gar gerekiyor. Bu kapsamda TCDD'nin çalışmaları devam etmekte. Ancak sırada Eskişehir ve Konya olabilir” ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki gar hakkında ipuçları veren Nihat Özdemir “Haydarpaşa ve çevresinde yapılması düşünülüyor. Hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda da yeni garlar inşa edilebilir” dedi.

Yabancılardan Ankara Tren Garı'na herhangi bir talep olmadığını söyleyen Özdemir “Ankara Tren Garı'nda bilet gişelerini biz yapacağız. Satışı TCDD yapacak ve tüm gelir onlara kalacak. Buradaki işletmeyi ise konsorsiyumun firması yapacak. Tamamlandığında 300 civarında istihdam gerçekleşmiş olacak” açıklamasında bulundu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı!
  • 13.12.2022 09:57

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu ...

Ankara YHT Tren Garı 29 Ekim'de açılıyor!
  • 21.10.2016 17:41

Ankara YHT Tren Garı 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'nın çehresini değiştirecek olan yeni Yüksek Hızlı Tren Garı, 29 Ekim'de k ...

"Ankara-Sivas YHT, haziranda hizmete girecek"
  • 11.03.2021 17:24

"Ankara-Sivas YHT, haziranda hizmete girecek"

Bakan Karaismailoğlu, "Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşlarımızı Ankara-Siva ...

Ersizlerdere, Tabiat Parkı olarak ilan edildi
  • 12.09.2020 09:03

Ersizlerdere, Tabiat Parkı olarak ilan edildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin imzasıyla ülkemizin 252. tabiat parkı ...

Sefer kaçırtacak proje, Ankara Tren Garı
  • 11.12.2015 15:18

Sefer kaçırtacak proje, Ankara Tren Garı

Yatırım değeri 235 milyon dolar olan Ankara Tren Garı'nda inşaat yüzde 80'i tama ...