maritbet girişmaritbet
Şavşat da artık sakin şehir listesinde!

Şavşat da artık sakin şehir listesinde!

Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" oldu.

Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanını kazandı.

Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit düzenlediği basın toplantısında, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı aldığını söyledi.

Cirit, bu durumun Artvin'in geleceği açısından oldukça önemli bir pozisyon olduğunu kaydetti.

Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve projenin mutfağında aktif görev alan kurum ve kişileri tebrik eden Cirit, "Şavşat, bu atılımı ile ülkemizde birçok ilçemizin göz bebeği haline geldi. Örnek alınan ilçe pozisyonuna dönüştü" dedi.

sakin şehir

 Dünyada 200'e yakın yerleşim yerinin bu unvanı aldığını aktaran Cirit, "Şavşat kırsal alanıyla, kent merkeziyle, kültürünün bozulmadığı bir alan olması hasebiyle, doğal güzelliyle, müziğiyle, kültürel ögeleriyle saklı cennet pozisyonu yaşamaktaydı. Bu unvanımızla birlikte bunu dünyaya ilan ettik" şeklinde konuştu. 

Vali Cirit, Türkiye'de Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar, Halfeti'den sonra Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almayı başardığını söyledi.

Alınan belgenin Artvin'e ve Şavşat'a önemli değerler, kazanımlar getireceğini kaydeden Cirit, Artvin'i ve Şavşat'ı nitelikli turizmin merkezi haline getireceğini vurguladı.

Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu ise "sakin şehir" unvanını alabilmek için 70 kriteri en iyi şekilde yerine getirmek gerektiğini belirterek, aldıkları belgeden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şavşat da artık sakin şehir listesinde!
  • 26.06.2015 08:56

Şavşat da artık sakin şehir listesinde!

Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin ...