maritbet girişmaritbet
Sarıkamış Kayak Merkezi 2 milyon TL'ye yenilenecek

Sarıkamış Kayak Merkezi 2 milyon TL'ye yenilenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'nun talimatıyla Sarıkamış Kayak Merkezi'nin sezon öncesinde hizmete girmesi için 2 milyon lira ödenek temin edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun talimatıyla yenilenecek.

"Doğu'nun Alpleri" olarak adlandırılan merkeze geçen ay bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırının izleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından silinecek.

Topçu'nun talimatıyla merkezin atıl durumda kalmaması ve işler nitelikteki bölümlerine bölücü teröristler tarafından verilen zararların giderilerek yeni kayak sezonu öncesinde hizmete girmesinin sağlanması amacıyla 2 milyon lira ödenek temin edildi. 

Kars Valiliğine gönderilecek ödenek, saldırı sonucu zarar gören tesisin yeniden işler hale getirilmesi için kullanılacak.

Sarıkamış'a büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'nun kayak merkezinde öncelikle terör saldırılarıyla tahrip edilen bölümlerin yeniden hizmet verebilir konuma ulaştırılmasını, ardından da genişletme çalışmalarının hızlandırılarak bir an evvel bitirilmesini hedeflediği belirtildi.

Pistin uzunluğu 18 kilometreye çıkacak

Bakanlık tarafından 1991'de kış sporları turizm merkezi ilan edilen Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye'nin uluslararası ölçekte hizmet sunabilecek potansiyele sahip tesisleri arasında yer alıyor.

Doğu'nun önemli gelir kaynakları arasında bulunan ve 10 turizm tesisiyle bin 109 yatak kapasitesine sahip merkezin, 2008'de onaylanan 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planıyla 12 bin yatak kapasitesine ulaştırılması bekleniyor.

Bakanlığın hazırladığı çevre düzeni planı doğrultusunda bugüne kadar merkezde 5 mekanik tesis hattı öngörülerek, 4 bin 148 kişi/saat taşıma kapasiteli 3 mekanik tesis hattı inşa edildi.

Ayrıca, inşa edilen 8 kayak pistiyle 13 bin 400 metreye ulaştırılan pistlerin uzunluğu, çalışmaların tamamlanmasının ardından Alp Disiplini sporları için yaklaşık 18 kilometreye çıkarılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sarıkamış Kayak Merkezi 2 milyon TL'ye yenilenecek
  • 03.10.2015 14:24

Sarıkamış Kayak Merkezi 2 milyon TL'ye yenilenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'nun talimatıyla Sarıkamış Kayak Merkezi'nin sezon ...