maritbet girişmaritbet
Şanlıurfalı bir çiftçi arazisini Suriyelilere açtı!

Şanlıurfalı bir çiftçi arazisini Suriyelilere açtı!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir çiftçi, arazisinin kullanmadığı alanına 6 oda yaptırdı, Suriyelilere açtı.

Şanlıurfalı bir çiftçi, Akçakale'deki arazisine yaptırdığı yaklaşık 50 bin liraya mal olan 6 odada, Suriyelileri iş bulup ayakları üzerinde durana kadar misafir ediyor.

Ceylanlı Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsa Takkuş (52), Suriye'den gelen ve kalacak yeri olmayan Suriyeli aileleri misafir etmek amacıyla arazisinin kullanmadığı bölümüne 2 yıl önce yaklaşık 50 bin lira harcayarak içinde tuvaleti ve banyosu bulunan, elektriği ve suyu bağlı 6 ailenin barınabileceği 6 oda yaptırdı.

Suriye'den geldikten sonra imkanı olmadığı için çadırda yaşayan Suriyelileri misafir eden Takkuş, bu ailelere kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdürecek duruma gelene kadar sahip çıkıyor. 

isa takkuş

İş bulup kiraladıkları evlere çıkan ailelerin yerine çadırlarda yaşayan Suriyelilerin geldiği odalar, adeta "geçici barınma merkezi" gibi ailelerin imdadına yetişiyor. 

Hayırsever çiftçi İsa Takkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaştan kaçarak Akçakale ilçesine gelen Suriyelilerin durumlarına çok üzüldüğünü, bu nedenle arazisinin kullanılmayan kısmına 6 oda yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Misafir ettiği Suriyelilere elinden geldiği kadar   yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Takkuş, "Elektriği ve suyu olmayan, derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelileri görünce yaklaşık 2 yıl önce bana ait arazinin kullanılmayan tarafında ailelerin kalabileceği 6 ayrı oda yaptırdım. Böylelikle iş buluncaya kadar veya daha iyi imkanlara sahip oluncaya kadar Suriyeli aileleri bu odalarda misafir ediyorum." dedi. 

arazisini sığınmacılara açtı

Suriyeli ailelerin odalarda genellikle 10 ila 30 gün kaldığını belirten İsa Takkuş, "Buradan iş bulunca veya kampa yerleşince ayrılıyorlar. Onların yerine yine ihtiyaç sahibi başka bir aileyi alıyoruz. Bir nevi buraya 'geçici barınma evleri' de diyebiliriz. İmkanlarım dahilinde yemek ve diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyorum. Bazı hayırsever vatandaşlar da destek amacıyla Suriyeli ailelere yardımda bulunuyor." diye konuştu.

"Çocuklarım ve eşimle rahat ettik"

Takkuş'un yaptırdığı odalardan birinde eşi ve 2 çocuğuyla kalan Emine Yusuf, Deyr Ez-Zur'da yaşadıkları yerlerin uçaklar tarafından bombalanması nedeniyle korktuklarını ve Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.
Geldiklerinde bir süre çadırlarda kaldığını aktaran Yusuf, kış yaklaştığı için çadırlarda çocukların hastalanmasından korktuğunu belirtti. 

Daha sonra İsa Takkuş'un arazisinde odalar olduğunu öğrenerek buraya geldiklerini ifade eden Emine Yusuf, eşinin iş bulamaması ve kampta yer olmaması nedeniyle Takkuş tarafından bir odaya yerleştiğini kaydetti. 
Yusuf, "Allah İsa Takkuş'tan razı olsun. Bize evini açtı. Çocuklarım ve eşimle rahat ettik. İnşallah eşim iş bulunca veya kampta yer olursa buradan ayrılacağız." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfa Valisi Şıldak, deprem konutları ile ilgili bilgi verdi!
  • 01.12.2023 16:21

Şanlıurfa Valisi Şıldak, deprem konutları ile ilgili bilgi verdi!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'da depremin etkilerini ortadan kaldırma ...

Şanlıurfa'da 897 deprem konutu Aralık ayı içinde teslim edilecek
  • 01.12.2023 16:03

Şanlıurfa'da 897 deprem konutu Aralık ayı içinde teslim edilecek

Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan kalıcı konu ...

Şanlıurfa'da deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor
  • 04.08.2023 09:47

Şanlıurfa'da deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor

Depremlerden etkilenen 11 il arasında yer alan Şanlıurfa'da yapılması planlanan ...

Adıyaman ve Şanlıurfa'daki su baskınları nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti
  • 15.03.2023 14:53

Adıyaman ve Şanlıurfa'daki su baskınları nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Adıyaman ve Şanlıurfa'daki su bask ...

Şanlıurfa'da şiddetli sağanak sele neden oldu
  • 15.03.2023 13:17

Şanlıurfa'da şiddetli sağanak sele neden oldu

Şanlıurfa'da dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, ke ...

Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle eğitime ara verildi
  • 15.03.2023 09:42

Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle eğitime ara verildi

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak sonucu bazı evleri su bastı, yıldırım isabet ed ...