maritbet girişmaritbet
Sancaktepe-Üsküdar arası 26 dakikaya iniyor!

Sancaktepe-Üsküdar arası 26 dakikaya iniyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Sancaktepe arasındaki mesafenin metro ile 26 dakikaya ineceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Sancaktepe'de yapılan yatırım hizmetlerinin toplu açılış törenine katıldı. Önceleri Sancaktepe'de ulaşım imkanlarının çok zayıf olduğunu söyleyen Topbaş, “Şu an metro ile ulaşımın söz konusu olduğu bir Sancaktepe'yi konuşuyoruz” dedi.

Eğer İstanbul'a göçler yaşandığında her şey daha düzenli bir şekilde yapılsaydı bugün buraya metronun gelmesinden öte şeyleri konuşuyor olurduk diyen Başkan Topbaş, “İstanbul'da susuzluğu bir kader gibi önümüze koydular.  6-7 milyonluk şehre su yetiştirilemezken, bugün 15 milyonluk İstanbul'un susuzluk problemi yok. İstanbul'da çöp büyük bir problemdi. Bugün bizler çöpten enerji bile üretiyoruz” diye konuştu.

Üsküdar-Sancaktepe arası 26 dakikaya inecek

Alt yapıdan ulaşıma kadar İstanbul'un her yerinde hizmetleri olduğunu söyleyen Topbaş, “Millet, İstanbul'da yaptığımız çalışmaları takdir ettiği için sürekli bizi seçti. Biz de yapamayacağımız hiçbir projenin sözünü vermedik. Biz her yere metro dedik. Hatta her mahallenin yakınına metro diyoruz. Metronun her bir kilometresinin maliyeti 50 milyon dolar. Çok masraflı bir iş. Ama sizin paralarınız doğru yerlere kullanılırsa bu projeler yapılabiliyor. 20 km'lik Sancaktepe-Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar metro hattının inşaatı sürüyor. Üsküdar-Sancaktepe arası 26 dakikaya inecek ve bu proje ile saatte 55 bin yolcu taşınacak. Ayrıca Sancaktepe Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı. 400 km atık su şebekesi döşendi ve kolektörler yapıldı” dedi.

Trafik konusunda yetkilerin Büyükşehir'de olmasını istiyoruz

Belediye olarak zamanı gelmiş hiçbir borçları olmadığını söyleyen Topbaş, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak daha fazla yetki sahibi olmak istiyoruz. Bunu daha iyi ve daha hızlı hizmet edebilmek için istiyoruz. Bu yüzden trafik konusunda da bütün yetkilerin belediyede olmasını istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul'a 400 yeni otobüs daha geliyor

Metro projelerinin 2019'a yetişebileceğini söyleyen Başkan Topbaş şöyle konuştu: “Bu yıl içerisinde 2 metro hattının da ihalesini yapacağız. Ayrıca  otobüslerimizi yeniliyoruz. Buna ek olarak da İstanbul'a 400 tane daha yeni otobüs alıyoruz. Biz yatırımlarımızı sadece Ak Parti belediyelerine yapmıyoruz. Kadıköy'e Sancaktepe'den daha fazla yatırım yaptık. Vatandaşımız oy versin vermesin, biz hizmetlerimizi her yere ulaştıracağız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sancaktepe-Üsküdar arası 26 dakikaya iniyor!
  • 08.05.2015 12:38

Sancaktepe-Üsküdar arası 26 dakikaya iniyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Sancaktepe arasındaki mesafenin metro ile ...

Üsküdar- Sancaktepe Metrosu son durumu.!
  • 05.04.2012 08:37

Üsküdar- Sancaktepe Metrosu son durumu.!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktep Metro İnşaatı’nın ihalesini kazanan Doğuş İn ...