maritbet girişmaritbet
Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 15 Mart'ta açılıyor

Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 15 Mart'ta açılıyor

Samsun Mobi·lya ve Dekorasyon Fuarı 2016, 15-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, bir otelde düzenlenen basın toplantısında katılımcılara 15-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarla ilgili bilgi verdi.

Alagöz, TÜYAP fuarcılık olarak ilk kez Samsun'da mobilya fuarı düzenleneceğini, bu nedenle söz konusu fuarı önemsediklerini belirterek, "Samsun önemli bir mobilya üretim havzası, 750'nin üzerinde üretici Samsun'da faaliyetlerini sürdürmekte. Bu firmalarımızın en önemlileri yarın fuar alanımızda en yeni ürün ve ürün gruplarını tanıtma ve sektör profesyonellerine sunma imkanı bulacaklar" dedi.

Samsun'un fuarcılık anlamında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Alagöz, şöyle devam etti: "Samsun, tarihinde çok önemli günler yaşamış, çok büyük fuar organizasyonlarına geçmişte imza atmış ancak fuar alanı olmaması nedeniyle de çok uzun süre fuarcılıktan ayrı kalmış bir şehrimiz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odamız ve Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde şehrimize kazandırılmış olan modern fuar ve kongre merkezi yaklaşık 1,5 yıldır TÜYAP Fuarcılık tarafından işletilmektedir ve TÜYAP'ın birbirinden marka fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır."

Samsun'un mobilya ihracatının artırılması hedefleniyor

Bu yıl Samsun'da düzenledikleri "2. Karadeniz Kitap Fuarı'' ile çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve geçen yıl düzenlenen fuarın iki katı ziyaretçi sayısına ulaşıldığını anımsatan Alagöz, şunları kaydetti:

"Benzer bir başarıyı inşallah yarın başlayacak mobilya fuarımızdan da bekliyoruz. Mobilya fuarı bizim açımızdan, Samsun açısından çok önemli. Çünkü Türkiye ve dünyaya buradan şu mesajı iletmiş olacağız; Samsun mobilya üretiminde ülkenin markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yarın fuara katılacak sektör profesyonellerimize ve ziyaretçilerimize Samsun'un mobilya üretimindeki gücünü birebir gösterebilme imkanımız olacak. Bu fuarımız için komşu ülkelerden Kuzey Afrika'dan milli katılım organizasyonları ve yabancı katılım organizasyonları gerçekleştirdik. Gelecek ziyaretçilerimiz ve profesyonellerimizle iş bağlantısı kurmak suretiyle Samsun'un ihracatını hak ettiği noktalara, mobilya ihracatını hak ettiği noktalara taşıma azminde ve hedefindeyiz."

Fuarın sunacağı avantajlara de değinen Alagöz, "Samsun'daki mobilya üreticilerinden bayilik almak isteyen firmalar ve spot mal çekmek isteyen firmalar, ihracat bağlantılarında aracılık yapmak isteyen profesyonel iş dünyası katılımcılarına fuarımız açık. Dolayısıyla onlar açısından önemli ticari bağlantılar kurulabilmesine vesile olacak. Bunun dışında tabii ki vatandaşlarımızı da biz fuarımıza davet ediyoruz. Fuarımızda Samsunlu mobilya üreticilerinin ürettiği birbirinden değerli koleksiyonlara da avantajlı rakamlardan sahip olabilme fırsatları olacak."

Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda, TÜYAP'ın 6 yurt dışı ofisi ve 20'nin üzerinde yurt dışı temsilcilik ağı ile birlikte katılımcı ve ziyaretçiler için doğrudan tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütülecek. Fuarda. Azerbaycan, Gürcistan, İran, Lübnan, Tunus, Ürdün gibi hedef ülkelerden gelecek alım heyetleri ile sektör temsilcileri buluşturulacak. Uluslararası ihracata katkı sağlaması hedeflenen fuarın 35 bin ziyaretçiyi ağırlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı
  • 06.04.2021 17:21

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı

Bu yıl 43. kez Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un kapılarını 06 Nisan Salı gün ...

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor
  • 08.03.2021 16:30

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor

Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul, yeni nesil yaklaşımları sektörle buluşturmak ...

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!
  • 06.01.2021 10:49

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, sektöre ivme kazandıracak girişimcileri ağırlay ...

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!
  • 13.12.2018 11:09

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!

İklimlendirme sektörü, Ekim ayında uluslararası alıcılarla İstanbul’da buluşacağ ...

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı
  • 23.03.2018 14:39

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde düzenlenen Samsun 4. İnşaat Fuarı, kapı ...

12. Kent, Isıtma Soğutma ve İnşaat Fuarı yapıldı
  • 20.02.2018 11:32

12. Kent, Isıtma Soğutma ve İnşaat Fuarı yapıldı

Adana'da 15-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen 12. Kent, Isıtma Soğutma ve İ ...