maritbet girişmaritbet
Sakin şehir Eğirdir turist sayısını artırmayı hedefliyor

Sakin şehir Eğirdir turist sayısını artırmayı hedefliyor

Isparta'nın 12 ilçesinden biri olan Eğirdir ilçesi, "sakin şehir" unvanıyla turist sayısını artırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir, halk arasında "Yedi renkli göl" olarak da adlandırılıyor. Bu adlandırma gölün gün içerisinde rüzgar ve ışık nedeniyle suyunun mavi ve yeşilin farklı tonlarına bürünmesinden kaynaklanıyor.

Manzaraya eşsiz bir güzellik katan diğer bir nokta ise gölün içine doğru uzanan Can ve Yeşil adalar. Milattan önce 4. yüzyılın başında Lidya Kralı Krezus tarafından yaptırılan Eğirdir Kalesi ve yangın geçirdikten sonra 200 yıl önce tekrar yapılan bir kilisenin de olduğu adalar, balık restoranları ve kamp alanlarıyla ziyaretçi çekiyor. 

Yazın yüzülen gölün kışın üzerinde yürüyorlar

Yüzmeye elverişli olan ve çevresinde çok sayıda plajın bulunduğu, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen binlerce kişinin gözde adreslerinden gölün sığ kısımları, kış en soğuk günlerinde donuyor. Buzlarla kaplı göl yüzeyi, ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor.

Akpınar köyündeki seyir terası ise gece ve gündüz ayrı bir güzelliğe sahip ilçeyi yukarıdan görmek isteyenlerin, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin ziyaret edebileceği en uygun mekanlardan... Tüm bu güzellikleriyle yılda yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği Eğirdir, yapılan başvurunun kabul edilmesiyle Türkiye'nin 12. sakin şehri olmayı başardı.

Sakin Şehir sertifikasını, 3-5 Şubat tarihlerinde Artvin'in Şavşat ilçesinde düzenlenen Cittaslow Türkiye Koordinasyon Komitesi toplantısında alan Eğirdir, bu sıfatla ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor.

"Akdeniz Bölgesi'nin incisi"

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yaptığı açıklamada, Eğirdir'in doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle Akdeniz Bölgesi'nin incisi konumunda olduğunu söyledi. İlçeyi bu kadar cazip hale getiren faktörün, ismini aldığı Eğirdir Gölü olduğunu anlatan Şengöl, gölde bulunan kamp alanları, restoranlar ve piknik yerlerinin ziyaretçilere güzel vakit geçirme imkanı sunduğunu kaydetti. 

Amaçlarının Eğirdir'in yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Şengöl, bu kapsamda altyapı ve çevresel sorunları hızlı bir şekilde çözdüklerini vurguladı. Eğirdir'i bir marka haline getirmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Şengöl, bu kapsamda 2015 yılında "Sakin şehir" başvurusunda bulunmaya karar verdiklerini anlattı.

Bu kararın ardından Türkiye'nin ilk Cittaslow şehri olan Seferihisar'ı gezerek gözlem yaptıklarını ifade eden Şengöl, yaptıkları değerlendirme sonunda Eğirdir'in gerekli şartların çoğunluğuna sahip olduğunu gördüklerini dile getirdi.

"Sakin şehir" başvurusunu yaptıklarını ve Cittaslow Türkiye Koordinasyon Komitesinin ilçeye gelerek inceleme yaptığını belirten Şengöl, inceleme sonunda başvurunun olumlu sonuçlandığını ve Eğirdir'in bu unvanı kazandığını hatırlattı.

"Altyapımızı geliştiriyoruz" 

Artvin'de gerçekleştirilen törende "sakin şehir" sertifikasını aldıklarını dile getiren Şengöl, şöyle konuştu:

"Sakin şehrin bize en büyük katkısı turizm noktasında olacak. Eğirdir'i hali hazırda yılda yaklaşık 40 bin kişi ziyaret ediyor. Sakin şehir unvanıyla ilçeye gelen turist sayısını artırmayı hedefliyoruz. Gelecek ziyaretçileri ağırlamak için var olan altyapımızı geliştiriyoruz. Sakin şehri buradaki insanlarımızın da yaşam kalitesini artıracak. Biz, Eğirdir'in daha fazla tanınması ve bir marka haline gelmesini istiyoruz. Sakin şehir, Eğirdir için yeni bir tanıtım  penceresi. Bu pencereden bakıp Eğirdir'e geleceklerin ihtiyaçlarını biliyoruz ve çalışmalarımızı ona göre şekillendiriyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Eğirdir Gölü'ne lağım suyu karışmıyor"
  • 14.09.2021 11:13

"Eğirdir Gölü'ne lağım suyu karışmıyor"

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Eğirdir Gölü'ne lağım suyu karışmadığı ...

Eğirdir Gölü su kaybı tehlikesiyle karşı karşıya!
  • 05.12.2020 10:33

Eğirdir Gölü su kaybı tehlikesiyle karşı karşıya!

Türkiye'nin ikinci en büyük tatlı su gölü Eğirdir'de aşırı kirlilik ve su kaybı ...

Eğirdir Limanı 2 milyonluk yatırımla yeniden yapılıyor
  • 26.09.2020 11:08

Eğirdir Limanı 2 milyonluk yatırımla yeniden yapılıyor

Eğirdir Balıkçı Barınağı Rıhtım ve Mendirek Onarımı'na Ulaştırma ve Altyapı Baka ...

Yerli otomobilin fabrikası böyle olacak!
  • 20.07.2020 16:58

Yerli otomobilin fabrikası böyle olacak!

Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin üretileceği tesisin Bursa'nın Gemlik ilçesind ...

Sakin şehir Eğirdir turist sayısını artırmayı hedefliyor
  • 19.02.2017 12:04

Sakin şehir Eğirdir turist sayısını artırmayı hedefliyor

Isparta'nın 12 ilçesinden biri olan Eğirdir ilçesi, "sakin şehir" unvanıyla turi ...