maritbet girişmaritbet
Sakarya Erenler'de ev yapana proje bedava!

Sakarya Erenler'de ev yapana proje bedava!

Erenler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatandaşa “Tip Ev Proje” adı ile yepyeni bir hizmet başlatıyor.

“Tip Ev” Projesi kapsamında imar planı bulunmayan Sakarya'nın Ekinli, Yazılı, Kayalar Reşitbey, Kayalar Memduhiye, Değirmendere ve Küçük Esence yerleşim bölgelerinde uygulanmak üzere 9 ayrı proje hazırlatan belediye, dileyen vatandaşa bu projeleri kullandırıyor. Projelerden birini seçerek uygulayan vatandaşa ayrıca başkaca kolaylıklarda sağlanacak.

Tip Ev Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk “Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan yerleşim bölgelerinde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından 9 değişik konut projesi hazırlandı. Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Belediyemizden ücretsiz olarak alabilecekler. Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf ediyor” diye konuştu.

Erenler Belediyesi

Kırsal mahallelere yönelik çeşitli çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Öztürk; “Kent estetiğinde ve sosyal kültürel birçok konuda şehir merkezi veya kırsal mahalle ayırt etmeden hizmetlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu hizmet düsturu ile kırsal mahallelerimizde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız için 6360 sayılı Büyükşehir Kanununun 3. Maddesinde belirtilen esaslar gereği ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda yörelerin geleneksel ve kültürel mimari özelliklerine uygun 9 tip proje belediyemiz tarafından hazırlanmıştır. Bu projemizin kırsal mahallelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Dokuz değişik tasarımla hazırlanan tip ev projeleri, Tek katlı ve çift katlı dubleks projeler olarak sunulacak. Tek katlı projeler; 60, 75, 100, 120, 125 metrekare, çift katlı projeler ise 160, 165, 180 ve 190 metrekare olacak şekilde projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak olup alınması gereken inşaat ruhsat harçları da alınmayacak. Haritacılık işlemleri, zemin etüdü ile beton ve demir raporları vatandaşlar tarafından yaptırılacak.
Tip proje ile inşaat izni almak isteyen kırsal mahalle sakinlerinin hazırlaması gereken evraklar Tapu, Aplikasyon çapı, Yılına ait imar durumu, Mahalle muhtarından ikametgâh belgesi, Tip projeyi uygulayacağına dair noterden taahhütname ve mal sahibi kimlik fotokopisi. Yapı Sahibi müteahhitliğini kendi yapacağına dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yetki belgesi ile İnşaat yapmak isteyen vatandaşlar tüm bu hazırlıkları yapıp inşaat izni aldıktan sonra inşaatını yapmaya başlayabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erenler Belediyesi 65 kentsel dönüşüm konutunu satışa çıkarttı
  • 11.03.2021 10:36

Erenler Belediyesi 65 kentsel dönüşüm konutunu satışa çıkarttı

Erenler Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutlarından 65’i ...

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etap konutları satışa çıkı
  • 17.04.2018 09:11

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etap konutları satışa çıkı

Erenler Belediyesince hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2'nci etabı o ...

Sakarya Erenler'de ev yapana proje bedava!
  • 16.10.2015 10:41

Sakarya Erenler'de ev yapana proje bedava!

Erenler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatanda ...

Sakarya Erenler’de satılık 2.6 milyon liraya gayrimenkul!
  • 26.06.2014 09:47

Sakarya Erenler’de satılık 2.6 milyon liraya gayrimenkul!

Erenler Belediye Başkanlığı, Sakarya Erenler Mahallesi’nde yer alan taşınmazı sa ...

Sakarya’da çöp evden 7 kamyon atık çıktı
  • 14.01.2014 14:52

Sakarya’da çöp evden 7 kamyon atık çıktı

Sakarya Erenler ilçesinde belediye ekiplerince ikinci kez boşaltılan evden 7 kam ...

Erenler Belediyesi arsa satıyor!
  • 03.05.2012 11:56

Erenler Belediyesi arsa satıyor!

Erenler Belediyesi, Alancuma Mahallesi’nde arsa satıyor. İhale 15 Mayıs 2012 ta ...