maritbet girişmaritbet
Saitabat Şelalesi'ndeki HES'e halaylı tepki!

Saitabat Şelalesi'ndeki HES'e halaylı tepki!

Kestel'e bağlı Saitabat Şelalesi'nin bulunduğu Akçay ve Güvercinlik derelerinde yapılmak istenen HES için köylüler eylemle tepki gösterdi.

Yaşamlarını Akçay ve Güvercinlik derelerinden akan suyla sürdürdüklerini söyleyen köylüler, şelale önünde davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek eylem yaptı. 

Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği (SAİTABATKKDD) Başkanı Sermin Cakalıoğlu, “Bugün 22 Mart Su Günü. Tüm dünyada suyu anlatmak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Ancak buna rağmen suyu köylünün ve burada yaşayan tüm canlıların elinden alınarak özel şirketlerin malı haline getirilmesine engel olunamıyor. Bu köylerde yaşayan bizler geçmişten günümüze Akçay ve Güvercinlik derelerinin verdiği suyla yaşamımızı sürdürüyoruz. Tarlalarımızı ve hayvanlarımızı akan suyla besliyoruz' dedi.

Tarım alanlarının yanı sıra doğal güzelliklerin turistleri bu bölgeye yönlendirdiğini söyleyen Cakalıoğlu, 'Buraya yerli ve yabancı binlerce turist geliyor. Köyümüzde tarım hızla artmaktadır. Tarım susuz olmaz. Hiçbir canlı susuz yaşayamaz. Derelerimizin bir süre önce elimizden alınarak HES yapılması için bakanlığa başvurulduğunu öğrendik. Bu projeyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. Suyumuzu vermeyeceğiz. Devlet büyüklerimizin bizlere kulak vermelerini istiyoruz. Böyle projelerin doğanın içinde değil, derelerin denizlere döküldüğü yerlerde yapılmasını öneriyoruz' diye konuştu.

Olay.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'daki Saitabat Şelalesi'ne yoğun ilgi!
  • 04.09.2017 12:03

Bursa'daki Saitabat Şelalesi'ne yoğun ilgi!

Bursa'nın Kestel ilçesindeki Saitabat Şelalesi, turizmin son dönemlerdeki yeni g ...

Saitabat Şelalesi'ndeki HES'e halaylı tepki!
  • 23.03.2015 11:08

Saitabat Şelalesi'ndeki HES'e halaylı tepki!

Kestel'e bağlı Saitabat Şelalesi'nin bulunduğu Akçay ve Güvercinlik derelerinde ...