maritbet girişmaritbet
Sahte telefon nasıl anlaşılır?

Sahte telefon nasıl anlaşılır?

Son çıkan telefonları orjinallerinden ayırt etmek imkansız. Samsung yeni telefonunu piyasaya sürmeden sahtesi raflardaki yerini aldı.

Piyasaya yeni çıkan Apple Iphone 6 ve Samsung Galaxy S6 gibi telefonların sahteleri insanları mağdur ediyor. En düşük 2000 TL'nin üzerinde fiyatlarla satılan bu telefonlara birebir benzeyen telefonları satan firmalar vatandaşları kandırarak ciddi kar elde ediyor.

Teknolojinin gelişimi ile birlikte özellikleri yüksek telefonlar da piyasaya sürülmeye başlandı. Fiyatları nedeniyle pek çok kişinin hayalini kurdukları telefonların yurtdışından getirilen taklitlerini ülkemizde yarı fiyatından çok daha ucuza bulmanız mümkün...

Peki nasıl oluyor da Türkiye'de yüksek fiyatlara satılan bu telefonların birebir aynıları 500 TL'ye alınabiliyor? Son yılların taklit uzmanı Çin, yeni çıkan bu telefonların birebir orjinallerini üreterek, piyasaya sürüyor.

Sahte telefonları nasıl anlayabilirsiniz?

En çok dikkat edilmesi gereken nokta IMEI yani Telefon Seri Numarası. Telefonunuzdan *#06# tuşlayarak seri numaranızı öğrenebilirsiniz. Ekranda çıkan numara ile telefonun batarya yuvasında yazan numara birbirini tutuyorsa telefonunuz orjinal demektir.

Telefonunuzu almadan önce büyük teknoloji marketlerinde orjinal telefonu inceleyerek alacağınız telefon hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ekran parlaklığı, yazı karakterleri ve fotoğraf çekme kalitesini karşılaştırarak alacağınız telefonun orjinalliğini doğrulayabilirsiniz.

Orjinal olmayan telefonların en çok dikkat edilmesi gereken noktası şarjda bıraktığınızda bataryalarının patlama tehlikesi. Orjinal telefonlar ciddi enerji testlerinden geçerken, orjinal olmayan telefonlarda bu süreçler yapılmamaktadır. Bu nedenle telefonunuzu şarja koyduğunuzda ne kadar ısındığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Galaxy S6'nın sahtesi piyasada!

Piyasa fiyatı 3000 TL'den başlayan Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6'nın birebir aynısını üreten Çin 'çakma' Galaxy S6'da QHD ekran yerine Full HD ekran kullandı. Samsung'un Exynos 7420 yonga seti yerine daha ucuz ve performansı düşük MediaTek MT6582 yonga seti ve 3 GB RAM yerine 1 GB RAM kullanması ile yeni çıkan telefonu piyasada 500 TL'den satışa sunduğu öğrenildi.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sahte telefon nasıl anlaşılır?
  • 23.04.2015 15:43

Sahte telefon nasıl anlaşılır?

Son çıkan telefonları orjinallerinden ayırt etmek imkansız. Samsung yeni telefon ...