maritbet girişmaritbet
Şahan Gökbakar, parasını ev ve dükkana yatırıyor

Şahan Gökbakar, parasını ev ve dükkana yatırıyor

Oynadığı "Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filminin tanıtım toplantısında konuşan Şahan Gökbakar, yatırımını gayrimenkule yaptığını açıkladı

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankalar arasındaki mevduat yarışının sakıncalı olduğunu söyledi. Halkbank olarak hiçbir zaman bu yarışın içinde olmadıklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, bu konuda da vatandaşa da “15 Temmuz sonrası dolarda yapılan kahramanlık şimdi de mevduat faizinde yapılmalı” çağrısında bulundu.

KARAR EKONOMİK DEĞİL, SİYASİ

Şahan Gökbakar'ın oynadığı “Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filminin tanıtım toplantısında konuşan Taşkesenlioğlu, “Mevduat faizlerinde savaşa girmek hepimiz için zararlı. Bankalar rekabeti artırmamalı, vatandaşımız da bunu kızıştırmamalı. Vatandaş 15 Temmuz darbe girişiminde ekonomiye gösterdiği tutumu bundan sonra da devam ettirmeli” diye konuştu.

Moody's'in not indirim kararına da değinen Taşkesenlioğlu, sadece 2 gün arayla aynı kuruluş tarafından yapılan iki farklı açıklamanın kararların ekonomik değil, siyasi olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kararın borçlanma maliyetlerinde kısıtlı da olsa bir artış yaratacağını dile getiren Taşkesenlioğlu, ancak bu sürecin daha yüksek getiri arayan yatırımcılar için Türkiye'yi daha cazip bir ülke kılacağını, bu noktada süreci fırsata dönüştürecek hamleler yapmak gerektiğini, yabancı yatırımcıların bu yıl tahvil-bono piyasasında 5.8 milyar dolarlık net alım yaparak Türkiye ekonomisine güvendiklerini gösterdiğini vurguladı.

BÜTÜN YATIRIMI GAYRİMENKULE

Halkbank reklamında 10 ayrı karakter canlandıracak olan Şahan Gökbakar, bütün yatırımlarını gayrimenkulde yaptığını ev ve dükkan aldığını söyledi. Başka bir bankanın reklâm yüzü olan Kıvanç Tatlıtuğ ile nasıl rekabet edeceği sorusuna ise “Biz daha ağır basıyoruz” şeklinde esprili yanıt veren Gökbakar, “Bizim de çok sevdiğimiz bir sanatçıdır kendisi” dedi.

‘BANKACILIK KÂRLILIĞI FAHİŞ DEĞİL'

Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak Türkiye'de bütün sektörlere kredi kullandırdıklarını, büyük projelerin finansmanını yaptıklarını, ana misyonları olan esnaf ve KOBİ'lerdeki büyüme stratejilerinden de ödün vermediklerini söyledi. Taşkesenlioğlu, bankaların kârlılığına ilişkin bir soru üzerine de “Kârlılığı düşünürken, parasal büyüklük olarak değil, özkaynak kârlılığı olarak bakmak daha sağlıklı olur. Sermaye iki şekilde artar. Ya patrondan gidip para istemek ya da kârlılıkla büyümek... Bizim özkaynak kârlılığımız sektörün çok az üzerinde. Sektörün özkaynak kârlılığı yüzde 10'lar seviyesinde. Bu yönüyle bakarsak bankacılık sektöründeki kârların çok fahiş olmadığını düşünüyorum. 2-3 yıldır mevduat faizlerindeki artış kârlılığı törpüledi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şahan Gökbakar, parasını ev ve dükkana yatırıyor
  • 30.09.2016 09:34

Şahan Gökbakar, parasını ev ve dükkana yatırıyor

Oynadığı "Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filminin tanıtım toplantısı ...