maritbet girişmaritbet
Rusya'ya giriş kapısını Türkler yapacak!

Rusya'ya giriş kapısını Türkler yapacak!

Rusya'ya giriş kapısı olarak nitelendirilen Şeremetyevo havalimanı ihalesinde iki Türk firma finale kaldı.

Rusya'nın Türkiye yönelik ekonomik yaptırımlarına rağmen, Rusya'da faaliyet yürüten Türk ortaklı şirket Limak-Maraşstroy ve Renaissance, Rusya başkenti Moskova'nın giriş kapısı sayılan “Şeremetyevo” havalimanı ihalesinde finale kaldığı bildirildi.

Açıklamayı yapan “Şeremetyevo” havalimanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, “Şeremetyevo havalimanının genişletilmesini öngören “B” terminali inşaatı ihalesinde iki Türk şirketi Limak-Maraşstroy ile Renaissance finale erişmiş bulunuyor. 630 milyon dolarlık ihalenin bu iki şirketten birisinin kazanması için önlerinde hiçbir engel yok. Çünkü bu şirketlerin kurulduğu yer Rusya olarak görünmekte.Türkiye ile hukuken bağlı olmadıkları için ihaleye katılıyorlar” dedi.

RUSYA'NIN EN BÜYÜK İKİNCİ HAVALİMANI

Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı Moskova'nın 29 km kuzeybatısında yer alan bir havalimanı. Domodedovo ve Vnukovo havalimanlarıyla birlikte Moskova şehrine hizmet veren üç havalimanından biri. 

Domodedovo'dan sonra Rusya'nın ikinci büyük havalimanı. 2009 yılında 14.764.000 yolcu kapasitesine ulaşan havalimanında geçen yıl itibariyle de 158.606 uçuş gerçekleşti.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'ya giriş kapısını Türkler yapacak!
  • 19.01.2016 16:58

Rusya'ya giriş kapısını Türkler yapacak!

Rusya'ya giriş kapısı olarak nitelendirilen Şeremetyevo havalimanı ihalesinde ik ...