maritbet girişmaritbet
Ruhsatta Akıllı Sistem, denetimleri kolaylaştıracak

Ruhsatta Akıllı Sistem, denetimleri kolaylaştıracak

1. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde yer alan RASİS (Ruhsatta Akıllı Sistem) Projesi, ticari verimliliği artırarak denetimleri kolaylaştıracak.

Esenler Belediyesi'nin RASİS (Ruhsatta Akıllı Sistem) Projesi, 29-30 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde yer aldı. İstanbul Kalkınma Ajansı ve Esenler Esnaf Odası'nın paydaşı olduğu proje sergideki tek ilçe belediye projesi.

TEK İLÇE BELEDİYESİ PROJESİ; RASİS

Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Altın Karınca ödülü alan RASİS (Ruhsatta Akıllı Sistem) Projesi, "Ruhsat Yönetiminde Esenler Modeli" başlığı altındaki sergideki tek ilçe belediye projesi olmasıyla da dikkat çekti. 

Çeşitli üniversiteler, vakıf ve kurumların Ar-Ge ve İnovasyon alanında yenilikçi projelerinin yer aldığı sergi alanını, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da gezdi. Göksu, alandaki projeleri inceleyip bilgi aldıktan sonra Esenler Belediyesi'nin RASİS standını ziyaret etti. Göksu daha sonra zirvedeki, "Şehirler İçin İnovatif Projeler" konulu oturumda RASİS'i anlattı.

RASİS ŞEHRE MARKA DEĞER KATTI

RASİS'in Esenler'e marka değer kattığını söyleyen Başkan Göksu, "Esenler'in yapı stoğunun ortalama yüzde 90'ı kaçak. Esenler'de 25 bin işyeri var. Dosya arşivlerinde yaklaşık 40 bin ruhsat dosyası var. Gerçekte esnaf sayısı ise 15 bin. Bu açıdan denetimden uzak bir sistem söz konusu. Bu açığı kapatmak amacıyla,   'Bilginin gücünü kullanarak, şehrimize marka değeri katmak zorundayız' dedik ve ülkemize de değer katmak için inovatif bir Ar-Ge çalışması yaptık. RASİS ile Esenler'in ruhsat sistemini coğrafi bilgi sistemiyle ilişkilendirdik. Mekanı, yönetimi ve insanların sosyolojik durumunu bu sisteme entegre ettik. RASİS ile ruhsat iş ve işlemlerini daha hızlı, güvenli ve doğru bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.

TİCARİ VERİMLİLİĞİ ARTTIRIYOR

Göksu, RASİS'in ilçedeki ticari yapıya da olumlu katkıları olduğunu belirterek, "Ruhsatta Akıllı Sistem ile bina ve işletmeci sicil kayıtları alınıyor, denetimler rahatça gerçekleştiriliyor ve ticari illegalite ortadan kalkıyor. Böylece ticareti doğru yönlendirerek her türlü yeniliği elektronik olarak sisteme entegre ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler'de Rasis ile akıllı ruhsat dönemi başladı
  • 17.05.2017 14:01

Esenler'de Rasis ile akıllı ruhsat dönemi başladı

Ruhsatta Akıllı Sistem Projesi (RASİS), Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ...

Ruhsatta Akıllı Sistem, denetimleri kolaylaştıracak
  • 30.11.2016 11:39

Ruhsatta Akıllı Sistem, denetimleri kolaylaştıracak

1. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde yer alan RASİS (Ruhsatta Akıllı Sistem ...