maritbet girişmaritbet
Rönesans'tan Elazığ'a sağlık kampüsü

Rönesans'tan Elazığ'a sağlık kampüsü

Rönesans Sağlık Yatırım tarafından projesine başlanan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde kapılarını açacak.

Tamamlandığında dünyanın depreme dayanıklı en büyük hastaneleri arasındaki yerini almaya hazırlanan sağlık kampüsü, 1.038 yatak kapasitesiyle bölgenin tüm sağlık ihtiyaçlarına çözüm olacak.

Türkiye'nin sağlık sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük proje olarak adlandırılan ve ülkemizin çok sayıda modern hastaneye kavuşacağı “Kamu Özel İşbirliği” (PPP-Public Private Partnership) projeleri kapsamında, Rönesans Sağlık Yatırım (RSY) çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. RSY'nin portföyünde yer alan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, yatak kapasitesi, büyüklüğü, üstün teknolojisi ve depreme dayanıklı tasarımıyla bölgenin tüm sağlık ihtiyaçlarına çözüm olmayı hedefliyor.

Bu önemli projenin ilk inşaat evrelerini yerinde gözlemlemek amacıyla Elazığ ValisiMurat Zorluoğlu ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. İbrahim Halil Akkuş, 18 Mayıs 2016 tarihinde kampüsü ziyaret etti. Bu önemli ziyarette söz alan Elazığ Valisi Zorluoğlu, “Bölgemize bugüne kadar kazandırılmış en büyük sağlık yatırımı olan Elazığ Şehir Hastanesi'ni kamu tarafı olarak da çok önemsiyoruz. Bu yatırım, sadece Elazığ ilimiz için değil, aynı zamanda ilimizin içinde bulunduğu bölge açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

TÜM BÖLGEYE HİZMET SUNACAK

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ise, imzaladıkları kontratlar karşılığında, 2020 yılına kadar hastane projelerine RSY olarak yaklaşık 4,7 milyar euro yatırım yapacaklarını açıkladı. “Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü ise yaklaşık 350 milyon euro yatırımla 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacak” diyen Yanıkömeroğlu, bugüne kadar projenin tasarım ve mobilizasyon süreçleri, sismik izolatör montajları ve izolatör altı betonarme imalatlarının yanı sıra kampüs içindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin kaba inşaatı da tamamlandığını da açıkladı.

355 bin metrekarelik kapalı inşaat alanı ve toplam 1.038 yatak kapasitesiyle günlük 20 bine yakın hasta ve hasta yakınına hizmet verecek olan Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'yle ilgili olarak Yanıkömeroğlu, “Hem Elazığ'ın hem de tüm bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte, dev bir sağlık kampüsü olacak” diye konuştu.

493 yataklı Bölge Hastanesi, 299 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 96 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 150 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden oluşan kampüs, RSY'nin yatırımına devam ettiği diğer PPP projeleri gibi, 872 adet sismik izolatörüyle dünyanın sismik izolatörlü en büyük hastaneleri arasında yerini alacak.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM ZAMANI

Kamuya ait yatırımların özel sektör tarafından yapılması ve 25 yıl süreyle devlete kiralanması yönteminin uygulandığı PPP modelinde, kira süresi boyunca özel sektör, kamunun arzu ettiği bazı hizmetleri de üretebiliyor. Tıbbi hizmet özel sektör desteği ile yine devlet tarafından verilirken, tüm doktor ve hemşire kadrosu da devlet tarafından sağlanıyor. Dünyadaki örnekleri 15 yıldan 30 yıla kadar uzanan bu işbirliği modelinde, Türkiye'deki projeler için ise süre 25 yıl olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamu Özel İşbirliği projeleri dünyaya örnek oluyor!
  • 11.09.2021 11:41

Kamu Özel İşbirliği projeleri dünyaya örnek oluyor!

Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim K ...

Rönesans Sağlık Yatırım'a uzun vadeli EBRD finansmanı
  • 20.09.2020 08:30

Rönesans Sağlık Yatırım'a uzun vadeli EBRD finansmanı

Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık se ...

MÜSİAD'dan İzmir'de turizmi canlandıracak proje
  • 11.09.2020 11:15

MÜSİAD'dan İzmir'de turizmi canlandıracak proje

MÜSİAD'dan Türkiye’yi keşfetmemiş turistlerin ilgisini çekebilmek ve yeni bir tu ...

Actun ZETOS ile maksimum enerji tasarrufu
  • 07.09.2020 12:08

Actun ZETOS ile maksimum enerji tasarrufu

Actun ZETOS ileri teknolojisi ile dünya kaynaklarını korumaya katkıda bulunan ye ...

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı
  • 23.07.2020 11:19

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı

Sıcaklıkların artmasıyla internet üzerinden yapılan klima model ve fiyat aramala ...