maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15. MÜSİAD Fuarı açıldı!

Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15. MÜSİAD Fuarı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açan 15. MÜSİAD Fuarı, yüzlerce firma ve binlerce ziyaretçiyi ağırladı

Yüzlerce firmanın buluşma noktası olan 15. MÜSİAD Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanından önemli isimlerin katılımıyla açıldı.

İnşaat sektöründen tekstile, yapı malzemeleri firmalarından gıda sektörüne varana kadar yüzlerce firma ile birlikte binlerce kişinin yer aldığı MÜSİAD 15. Fuarı, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuar, Pazar gününe kadar devam edecek.

İlk kez gördüm

Ankara'daki Esnaf ve Sanatkar Şurası ve İstanbul'daki MÜSİAD organizasyonunun çok önemli olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan ‘insansız hava araçlarının, roket sistemlerinin, iletişim ve projelerinin, milli piyade tüfeğinin ilk kez burada sergileneceğini büyük memnuniyetle öğrendim' dedi.

Türk ekonomisi gelişmeye devam ediyor

Küresel kriz ortamına rağmen böylesine dev projelerin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan ‘Türkiye ekonomisi ciddi bir gelişim sürecinden geçti ve geçmeye devam ediyor. Küresel ve etrafımızdaki krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor' diye konuştu.

İhracat 160 milyar dolara yaklaştı

Geçtiğimiz 12 yıl içerisinde ekonominin yıllık ortalama yüzde 5 büyüdüğünü, milli gelirin ise 12 yılda 3 kattan fazla arttığını belirten Erdoğan ‘Türkiye'nin ihracatı, küresel daralmaya rağmen 12 yılda 5 kat büyüdü ve 36 milyar dolardan 160 milyar dolara yaklaştı' açıklamasında bulundu.

Krizde IMF'ye borcu kapattık

Türkiye olarak ekonomik kriz sürecinde IMF'ye olan borcun kapatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Küresel kriz döneminde Türkiye, IMF'ye olan borcunu tamamen kapattı. G20 üyesi olan Türkiye, ekonomiye yön verme konusunda önemli bir sorumluluk aldı' şeklinde konuştu.

Müteahhitlerin başarısı dikkat çekiyor

Cezayir ve Ekvador Ginesi'nde Türk işadamlarının yatırımlarını ve müteahhitlerin çalışmalarını dikkatle incelediğini belirten Erdoğan ‘2012 yılında dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında 38 Türk firma vardı. Bugün bu sayı 42'ye yükseldi. Firma sayısıyla Çin'in ardfından dünyada ikinciyiz. Böylece pazar payımızı müteahhitlik sektöründe yüzde 4'e ulaştı' dedi.

Hedeflerimize yürüyoruz

Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 için başta dış ticaret olmak üzere birçok hedeflerinin bulunduğunu belirten Erdoğan ‘Ekonominin tüm unsurları, belirlediğimiz hedefleri yakalamak için büyük bir heyecan içerisinde. Bugün Türkiye, yatırım yapmak için eşsiz bir ülke konumunda' diye konuştu.

Toplumsal olaylar ekonomiyi olumsuz etkiliyor

Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan ve Orta Doğu'ya yayılan toplumsal hareketlerin ekonomiyi derinden etkilediğini belirten Recep Tayyip Erdoğan ‘Masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Filistin, bölgesel ve küresel bir konu olmaya devam etmekte. Bunun dışında Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı barış umutlarına çok ağır darbe vurdu. Türkiye'de kaos senaryolarına maruz kaldı, ekonomi hedef alındı. Bölgemizde yaşanan olaylara ve algı operasyonlarına rağmen ülkemiz istikrarla büyümekte ve demokrasimiz her geçen gün daha kaliteli standartlara ulaşmakta' açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Jamila Öztürk, MÜSİAD'da Maknoon'u anlattı!
  • 28.11.2014 10:26

Jamila Öztürk, MÜSİAD'da Maknoon'u anlattı!

Maknoon Grup Genel Müdürü Jamila Öztürk, 15. MÜSİAD Fuarı'nda emlaktasondakika.c ...

İlker Kazancı, Hacer Tower projesini anlatıyor!
  • 27.11.2014 17:36

İlker Kazancı, Hacer Tower projesini anlatıyor!

Mekke'deki Haver Tower projesinin satış müdürü İlker Kazancı, 15. MÜSİAD Fuarı'n ...

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!
  • 15.01.2021 09:27

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!

İBB Meclisi’nde kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı’na göre 1000 metr ...

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı? Lütfi Elvan açıkladı!
  • 28.12.2014 10:22

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı? Lütfi Elvan açıkladı!

3. Havalimanı'nın açılmasıyla taşınacağı konuşulan Atatürk Havalimanı, faaliyetl ...

Artık şantiyeler daha güvenli olacak!
  • 29.11.2014 10:28

Artık şantiyeler daha güvenli olacak!

ILO'nun 167 sayılı sözleşmesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay verdi ...

Melih Gökçek, MÜSİAD'ta kimin standına uğradı?
  • 28.11.2014 14:40

Melih Gökçek, MÜSİAD'ta kimin standına uğradı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15. MÜSİAD Fuarı'nda Maknoon Gr ...