maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan: Kanal İstanbul ihalesi çok yakında yapılacak!

Recep Tayyip Erdoğan: Kanal İstanbul ihalesi çok yakında yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da planladıkları projeler hakkında bilgi verirken 'çılgın proje' Kanal İstanbul’un ihalesini kısa bir süre içinde gerçekleştireceklerini açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirecekleri projelerle ilgili bilgi verirken, üçüncü havalimanı ihalesinin 3 Mayıs'ta yapılacağını belirterek "Kanal İstanbul ile şehircilik anlamında bambaşka bir yapılanmayı getireceğiz. Çok kısa bir zaman içinde onun da ihalesini yapacağız" açıklamasını yaptı. 

Erdoğan, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de, partisinin il ve ilçe başkanları toplantısına katıldı. Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada yerel seçimlerden, çözüm sürecine ekonomik gelişmelere ve İstanbul'a ilişkin 'büyük projelere' değindi. 

Hedef 30 büyükşehir

AK Parti'nin gelecek seçimlerde oylan silip süpürüp, Türkiye'yi çok farklı ufka hazırlayacağını söyleyen Erdoğan, "30 büyükşehir belediyesini almamız gerekir. Bu konuda kararlıyız, kahir ekseriyetiyle alacağız" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, devlet geleneğini, özellikle de partisinin üzerine bina edildiği temel felsefeyi anlatırken, çınar ağacı benzetmesini çok sık kullandığını vurgulayarak, çınar ağacının, hem Selçuklu devletinde hem Osmanlı cihan devletinde hem de Türkiye Cumhuriyeti'nde geçmişin, bugünün ve istikbalin önemini anlatmak için sıkça kullanıldığını söyledi. 

Çözüm sürecine değinen Erdoğan şunları söyledi: "Yine, çözüm süreci adını verdiğimiz süreci inşallah tamamlayacak, ekonominin, demokratikleşmenin, dış ve iç politikanın önündeki bu büyük engeli gündemden çıkaracağız. Tüm bu süreçte, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her biriniz, istisnasız, kilit bir öneme sahip olacaksınız. Türkiye'de tarih yeniden yapılırken, yeniden yazılırken, Türkiye için artık çok daha aydınlık bir geleceğin kapıları aralanırken, hiç biriniz bu muhteşem sürecin dışında kalmayacaksınız. Bugüne kadar hep birlikte yaptık, daha çok çalışarak, daha kararlı şekilde çalışarak, inşallah, istikbali de hep birlikte inşa edeceğiz." 

'Hendek atlıyoruz' 

Partisinin projelerine de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakın ne diyoruz, çılgın projeler diyoruz değil mi? Bir çılgın projenin gerçekleşebilmesi için bize hendek atlatıyorlar hendek. 3 sene, 4 sene bir projeyi gecikmeli olarak çıkarıyorsunuz. Niye? Bakıyorsunuz önünüzde çok ciddi engeller var. Örneğin bizim bir Marmarayımız var, basit çanak çömlek hikayesi bize 4 sene kaybettirdi. 3 sene, 4 sene önce Marmaray açılacaktı. Şimdi bu 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz." 

İstanbul'a yapılacak havalimanına da değinen Erdoğan, "Dünyanın en sayılı havalimanlarından biri olacak. 3 Mayıs'ta ihalesi var. Biz isteriz ki ilan ettiğimiz andan itibaren 5-6 ay içinde ihaleye çıkalım. Şimdi 3 Mayıs'ta inşallah ihalesini yapacağız. Sahibi belli olacak ihalenin. Öyle zannediyorum ki 4 yıl gibi sürede de Allah'ın izniyle bitireceğiz" şeklinde konuştu. 

Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "Boğazı çevre tehdidinden kurtarmak istiyoruz. Bu milyonda bir olur ama olduğu zaman da iyi olur. Bunların olmaması lazım. Onun için hem İstanbulumuza bir farklılık kazandıracak, şehircilik anlamında bambaşka bir yapılanmayı getirecek bir anlayışı Kanal İstanbul ile inşallah gerçekleştiriyoruz. Çok kısa bir zaman içinde onun da ihalesini yapacağız." 

Turistik Sivri Ada 

Taksim Kışlası projesine değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Kışlamızı yapacağız. Mimari olarak öyle olacak ama alışveriş merkezinden toplantı salonlarına kadar, belki rezidans otel, Divan Otel tarafında da bir şehir müzesi yapmak suretiyle İstanbulumuzun şehir müzelerini de artıralım istiyoruz. Taksim'de yayalaştırma çalışmalarımız da sürüyor. Galataport ve Haydarpaşa hazırlanıyor. Ama hepsinden daha önemli bir şey var artık Yassı Ada'yı yaslı ada olmaktan çıkarıyoruz. Sivri Ada'yı bir kongre merkezi olarak gerçekten muhteşem bir proje ile orayı bir demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz." 

'Tarihi kışlayı değil, çanak çömleği koruyorlar' 
Taksim Gezi Alanı'na ilişkin eleştirileri de değerlendiren Erdoğan, "Taksim Gezi Alanı dedik. Hemen buna da karşı çıktılar. Engellemek istediler, kuruldan reddettiler. Reddedince ben de dedim ki reddinize ret. Çünkü burada bir tarihi eser var. Bu tarihi eseri kurul nasıl reddeder? Bu kurullar niçin var? Aslında bu tarihi eserleri korumak için. Çanak çömleği koruyorsun da oradaki tarihi kışlayı neden korumuyorsun? Böyle bir mantık, anlayış olur mu? Bu ideoloji değil de nedir" ifadesini kullandı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...