maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Bursa, yerli üretimde Türkiye’ye örnek oldu’

Recep Altepe ‘Bursa, yerli üretimde Türkiye’ye örnek oldu’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında Bakan Işık'ı ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yerli üretimde Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Bakan Işık'ı bina kapısında karşıladı. Vali Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin'in de katıldığı ziyarette Başkan Altepe, Bursa sanayisinin yerli üretim konusunda yaptığı çalışmalara değindi. Türkiye'de ilk kez yerli tramvayın Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bursalı bir kalıp fabrikası tarafından üretildiğini ve banttan çıkan araçların kent caddelerinde seferlere başladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bugün kentlerde en çok kullanılan toplu taşıma sistemi olan tramvay araçlarının yerli üretilmesi konusunda Bursa sanayisi örnek oldu. İnşallah bakanlığımızın da desteğiyle geldiğimiz bu noktayı daha da ileriye taşıyacağız” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, Bursa'nın üretimde sadece Türkiye'ye değil dünyaya model olduğunu vurgulayarak, şehrin üretim kapasitesini artırmayı bakanlık olarak görev saydıklarını belirtti. 

Bursa'nın sadece markalaşma adına yaptığı çalışmalarla değil ithal ettiğinden fazlasını ihraç eden bir şehir olarak da ciddi bir potansiyel ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Işık, yerli otomobil üretiminin de Bursa'da gerçekleşebileceğini ifade etti. Yerli üretim konusunda şehrin yerel yöneticisinden sanayicisine, bu ürünü kullanan vatandaşına kadar tüm şehrin destek veriyor olmasının ayrı bir takdir konusu olduğunu anlatan Bakan Işık, “Bu noktada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün yerli tramvayı da göreceğiz. Bursa'nın yerli üretimde çok önemli bir merkez olduğunu biliyoruz. İnşallah İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ bölgesi, yerli otomobilin çıktığı yer olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe'ye teşekkür
Bursa'nın sadece sanayi ve üretim alanında adını duyurmadığını, turizmde de çok önemli bir başarısının olduğunu kaydeden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kentin son yıllarda inanılmaz bir mesafe kat ettiğini, dünyada marka şehirler arasında gösterilen bir il haline geldiğini söyledi. Bursa'nın dünyada parmakla gösterilen iller arasına girmesi adına yaptığı çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Bakan Işık, “Sayın başkanımız daha önce Osmangazi Belediye başkanlığından bu yana çok güzel hizmetler yaptı. Bunun doğal bir sonucu olarak da Bursa halkının talebi ve parti genel merkezimizin onayıyla tekrar partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Bursa'nın geleceğe çok daha hızlı hazırlanması noktasında biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu
  • 06.04.2023 11:52

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu

Elektrik-elektronik sektörü 1 milyar 517 milyon dolar, iklimlendirme sanayi 670 ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor
  • 10.02.2023 14:05

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor

Türk savunma sanayisinin önde gelen mühendislik şirketlerinden STM&nbs ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...