maritbet girişmaritbet
Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Son dönemin parlayan yıldızı Ataköy, milyarlarca lira değerindeki onlarca projeye ev sahipliği yapıyor.

İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı bir semt olan Ataköy, uzun yıllar boyunca kendisini farklı konumlandırdı. Site tarzındaki yaşamın İstanbul'daki ilk ve önemli örneklerinden olan Ataköy, toplamda 11 kısımdan oluşmakta.

İçerisinde Galleria, A Plus ve Atrium Alışveriş Merkezi, Su Topu Federasyonu Yüzme Havuzu, Sinan Erdem Spor Salonu, Yunus Emre Kültür Merkezi gibi önemli kültür noktalarını barındıran Ataköy, İstanbul'un en değerli yaşam alanlarından birisi olarak biliniyor.

Konum olarak hem sahilyolu, hem E5 Karayolu ve TEM'in bağlantısı Basın Ekspres'e yakınlığıyla öne çıkan Ataköy, aynı zamanda Aralık ayında hizmete girecek olan Avrasya Tüneli'ne birkaç dakika uzaklıkta bulunuyor. Özellikle tünel projesiyle birlikte Ataköy'de emlak fiyatları değerine değer kattı. Yine Atatürk Havalimanı'na çok yakında yer alması, bölgenin en büyük artılarından birisi olarak göze çarpıyor. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ataköy-İkitelli metrosu da bölgedeki konut rakamlarını yükseltmeye devam ediyor.

Son dönemde hızla gelişen emlak ve gayrimenkul sektörünün göz bebeği haline gelen Ataköy, milyarlarca liralık yatırıma ev sahipliği yapıyor. Lüks konut projelerinin yer aldığı bölgenin hem E5 tarafı hem de sahil tarafı mega konut projelerinin adresi oldu. Şimdi bölgedeki konut yatırımlarını inceleyelim.

Avrupa Residence Office Ataköy

Artaş İnşaat'ın Avrupa markasını getirdiği Ataköy, bu projeyle birlikte büyük değer kazandı. Ofis ve rezidans birimlerini içerisinde barındıran proje, mimari tasarımı ve özellikleriyle bölgenin en fazla ilgi gören projelerinden birisi olarak dikkat çekiyor. 165 rezidans ve 52 ofisten meydana gelen proje 350 milyon liralık yatırım değerine sahip. Lüks detaylarıyla dikkat çeken projede satışlar hızlıbir şekilde devam ediyor.

Sea Pearl

127 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilen Sea Pearl Ataköy, 1400'ün üzerinde konutla birlikte 17 ticari birim ve bir de otel yer alıyor. Nisan ayında yapılan anlaşmayla dünyaca ünlü Jumeirah Grubu'nun, Sea Pearl'deki otel bölümünün işletileceğini açıklamıştı. 88 metrekare ile 398 metrekare arasında değişen dairelerin bulunduğu projede evler 1+1'den başlayıp 4,5+1'e kadar çıkıyor. Temmuz 2017'de teslimleri gerçekleştirilecek olan proje kesintisiz deniz manzaralı daireleriyle öne dikkat çekiyor.

Selenium Ataköy

Aşçıoğlu İnşaat'ın, Ataköy'de hayata geçirdiği ilk projesi olan Selenium Ataköy, 20 bin metrekare arsa üzerinde 3 blok şeklinde inşa ediliyor. Teslimleri 2016 yılının Ekim ayı sonunda başlayacak olan projede 1+1 ile 4+1 arasında değişen 321 daire bulunuyor. Barcelona'da forma giyen milli oyuncumuz Arda turan'ın da ev sahibi olduğu proje 130 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor. Ev sahibi olanların Tohum Otizm Vakfı'na 1000 lira bağış yaptığı Selenium Ataköy, 72 bin metrekarelik inşaat büyüklüğüne sahip.

Selenium Retro

Aşçıoğlu İnşaat'ın Ataköy'deki ikinci projesi Selenium Retro, mimari konsepti ve konumuyla öne çıkıyor. 8 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilen ve 394 birimden meydana gelen Selenium Retro, LEED Sertifikası'na uygun olarak inşa ediliyor. Türk Havak'ın ofis bloğunda yer alacağı Retro projesi 47 bin 500 metrekare inşaat büyüklüğüne sahip. Konut bloğu Marmara Denizi'ne, ofis bloğu E5'e bakan Retro'da teslimler Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

Yalı Ataköy

Özyazıcı İnşaat tarafından Ataköy sahilde konumlandırılan Yalı Ataköy projesinde satışlar sürüyor. 72 bin 864 metrekare arsa üzerinde yükselen projede dairelerin teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. Alpar Mimarlık tarafından tasarlanan projede konutlarla birlikte 78 ticari birim bulunuyor.

Route İstanbul

E5 Karayolu'na sıfır konumda inşa edilmekte olan Route İstanbul projesi 302 konuttan meydana geliyor. 2018 yılının Eylül ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan projede 1+1 ve 2+1 konutlar yer alıyor. Route İstanbul projesinde dairelerin dışında 20 dükkan hizmet verecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!
  • 21.10.2016 18:23

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün birçok projeyi hayata geçirdiği Ataköy, Avrasya ...

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!
  • 19.03.2015 15:32

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Sea Pearl Ataköy Evleri'nin detayların ...

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!
  • 05.02.2015 16:53

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!

Bakırköy'e bağlı Ataköy bölgesi, son dönemde yeni konut projelerine ev sahipliği ...

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!
  • 21.10.2016 18:19

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Son dönemin parlayan yıldızı Ataköy, milyarlarca lira değerindeki onlarca projey ...

Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!
  • 10.08.2016 17:50

Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!

Son dönemde gayrimenkul sektörünün çekim merkezi haline gelen Ataköy'deki konut ...

Selenium Ataköy 790 bin liraya!
  • 15.03.2015 14:05

Selenium Ataköy 790 bin liraya!

Aşçıoğlu İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Selenium Ataköy projesinde fiyatlar 7 ...