maritbet girişmaritbet
Polisan karbonu “ölç, azalt, denkleştir" ile azaltıyor

Polisan karbonu “ölç, azalt, denkleştir" ile azaltıyor

Polisan Holding dünyanın en önemli sorunu olarak gösterilen karbon ile mücadelede “ölç,azalt, denkleştir” prensibiyle hareket ederek etkin sonuç alı

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi'ne bronz sponsorluk ile katkı sağlayan Polisan Holding bünyelerinde bulunan Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport A.Ş.'nin karbon emisyonundaki etkilerini görmek ve karbon emisyonunda azaltım yoluna gitmek amacıyla, 2012 yılından itibaren myclimate Türkiye ile işbirliği yaparak, Karbon Ayak İzi'ni hesaplattığını bildirdi. Polisan Holding  Kalite ve Çevre Müdürü Dilek Sarıaslan, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını “ölç,azalt, denkleştir” prensibiyle sürdürdüklerini belirterek,  “Şirketlerimizde öncelikli hedeflerimiz arasında çevre dostu operasyonlar ve çevre dostu ürünler geliştirmek bulunuyor. Amacımız iklim değişikliğiyle mücadele konusunda toplum bilincini arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirerek, bu konuya katkı sağlamak” dedi.

Her yıl düzenli olarak sera gazı emisyonlarını hesaplattıklarını belirten Sarıaslan, emisyon azaltım tedbirlerini geliştirerek uygulamaya başladıklarını ve bu şekilde ilerleyerek, iklim değişikliğine olan etkilerini her yıl biraz daha azaltarak, mevcut emisyonu en aza indirgemek için iyileştirme potansiyelleri geliştirebileceklerini kaydetti.
Karbon ayak izi raporlarının sera gazı emisyon hesaplamalarında yaygın olarak kullanılan uluslararası ISO 14064-1 Standardı çerçevesinde hazırlandığının altını çizen Sarıaslan, bu raporların Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarının hesaplanarak hazırlandığını vurguladı.

Sarıaslan, şunları söyledi: 
“Bu çalışmalar, enerji tüketimi ile araçların yakıt tüketimi ve klima kullanımından kaynaklanan klima gazı kaçakları gibi farklı kategorilerde yer alan emisyonlar da dahil edilerek hazırlanıyor. Resmi kayıtlara dayanılarak hazırlanan ve proje kapsamında kullanılan bu verilerle, yapılacak olan hesaplamalardaki belirsizlikleri en düşük seviyede tutmaya özen gösterildi.”

“Sürdürülebilir kalkınma ekonomik, çevresel ve sosyal yaklaşımlar çerçevesinde insanların günlük yaşam ihtiyaçları ile doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında denge kurulmasıdır” diyen Dilek Sarıaslan, Polisan kurum kültüründe sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uyumun esas olduğunu belirterek, “İklim değişikliği ile mücadelede kurumsal anlamda önlemler almak ve sosyal sorumluluk konusunda sektöre öncülük etmek adına Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplama ve Raporlama çalışmalarını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 2013 yılında Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport A.Ş.'de uluslararası standartlara uygun Ürün Yaşam Döngüsü ve Çevresel Durum Raporu çalışmalarına başladık ve yürütmekteyiz” dedi.

"Sürdürülebilir çalışmalar hedefleniyor"

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi ise konuyla ilgili olarak, Türkiye'nin büyüyen ve fosil yakıt üzerine kurgulanmış ekonomisi ile iklim değişikliğine olan etkisinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, “Türkiye'de sera gazı salım miktarı, 1990 yılında, enerji, sanayi, tarım ve atık sektörleri olmak üzere toplam 187 milyon ton olarak gerçekleşirken, bu rakam 2011 yılına gelindiğinde 422 milyon tona ulaştı. Artan emisyonlarla mücadele çalışmaları için İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerine destek olmak ve iklim değişikliği ile mücadelede üstüne düşen sorumluluğu alan Polisan Holding, başlattığı çalışmaları sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor” dedi. 

İstanbul Karbon Zirvesine sponsor olmaktan son derece gurur duyduklarını dile getiren Mizrahi, bu tür organizasyonların sağlayacağı farkındalık ile hem Türk markalarının marka değerlerinin artacağına, hem de tedarikçi olarak tercih edilme noktasında söz sahibi olunacağına inandıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!
  • 15.12.2022 16:03

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!

Polisan Holding CEO'su Mehmet Hacıkamiloğlu, "Holding olarak hem yeşil dönüşüm h ...

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti
  • 12.11.2022 13:08

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti

Polisan Holding, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Dilovası'nın Tavşan ...

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı
  • 15.03.2022 11:48

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı

Türkiye’de özellikle kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde pek çok il ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu
  • 27.02.2021 17:16

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu

Polisan Holding, 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri ...