maritbet girişmaritbet
"PKK, Karadeniz'e sızmaya çalışıyor!"

"PKK, Karadeniz'e sızmaya çalışıyor!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yeşil Yol üzerinden PKK ve KCK'nın Karadeniz'e sızmaya çalıştığını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "PKK ve KCK, Birleşik Haziran Hareketi'ni taşeron kullanarak Karadeniz'e sızmaya çalışmaktadır. Bunu da Yeşil Yol üzerinden, HES üzerinden yapmaktadır" dedi.

Soylu, AA muhabirine, Karadeniz Bölgesi'nde yürütülen Yeşil Yol Projesi'ne tepkileri değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu

Karadeniz'in Türkiye'nin en huzurlu bölgesi olduğunu belirten Soylu, "PKK ve KCK, Birleşik Haziran Hareketi'ni taşeron kullanarak Karadeniz'e sızmaya çalışmaktadır. Bunu da Yeşil Yol üzerinden, HES üzerinden yapmaktadır. Maalesef hiç ilgisi olmayan davranışlarla beraber bunu yapmaktadır" diye konuştu.

Karadenizlilerin çevre ve doğa hassasiyetinin yüksek olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Çevre ve doğa hassasiyeti en yüksek insanlar, doğanın ve çevrenin hiç bozulmamış halinde yaşayan bu bölgenin insanlarıdır. Anadolu kendi çevresine sahip çıkar. Bunun için Türkiye'deki huzur ve istikrarı ortadan kaldırmayı Güneydoğu'da başarabilmek için çaba ortaya koyanlar, oradaki nifakı, milletimize verdiği huzursuzluğu bir şekilde Karadeniz'e yaymaya çalışmaktadır. Bu, bizim açımızdan da ülkemiz açısından da son derece tehlikeli bir girişimdir. Cenazeleri fırsat bilip, buraya gelip, buradan siyasal rant devşirmeye çalışanlara, insanlarımız en vakar şekilde davranışlarını ortaya koymuşlardır."

"Kobani üzerinden oluşturdukları yalanlar, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın üzerinden söylemiş oldukları yalanlar bu bölgede işlemez" ifadesini kullanan Soylu, "Siyaset yapacaklarsa ahlaklıca ve dürüst bir şekilde yapacaklar. Yalan üzerinden, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birliği üzerinden, onu nasıl yok ederiz üzerinden bir siyaset yapmayacaklar" dedi.

Soylu, "Biz kendi meselemizi kendimiz tartışırız, bir eksiklik varsa kendimiz ortadan kaldırırız. Bunun için bizi PKK'nın ve KCK'nın tahrik etmesine, buradaki huzuru bozmasına gerek yoktur. Buradaki her mesele tartışılmaktadır, konuşulmaktadır ve açık toplumun her unsurları yerine getirilmektedir. Onun için Anadolu'nun her tarafına sirayet etmeye çalışanlara, birlik ve beraberlikle en güzel cevabı vermek lazım" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, milletin son günlerde yaşanan olaylardan etkilendiğini dile getirerek, "Genç çocuklarımızın katledilmesi, askerlerimizin şehit edilmesi, bizim teröre karşı ne kadar da doğru tutumda olduğumuzun altını bir kez daha çizmektedir. Bizim için terörün dini, rengi, kimliği, iyisi, kötüsü yoktur" değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Veysel Eroğlu, Yeşil Yol projesini anlatıyor!
  • 12.10.2016 17:28

Veysel Eroğlu, Yeşil Yol projesini anlatıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol projesini değerlendirdi. ...

Yeşil Yol projesiyle turizm hareketlenecek
  • 07.10.2018 08:27

Yeşil Yol projesiyle turizm hareketlenecek

Yeşil Yol ve dikey bağlantı yollarının tamamlanması ile Kaçkarlar'a ulaşan turis ...

Yeşil Yol Projesi ile Gümüşhane'nin turist sayısı artacak
  • 17.11.2017 10:23

Yeşil Yol Projesi ile Gümüşhane'nin turist sayısı artacak

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, DOKAP tarafından Gümüşhane'de düzenlenen "Yeşil Yol ...

Bolu'da D-100 karayolu 'Yeşil Yol' olacak
  • 11.05.2017 12:59

Bolu'da D-100 karayolu 'Yeşil Yol' olacak

Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle ile ulaşıma kapatılacak D ...

Yeşil Yol projesinin çevre düzeni planı düzenlendi
  • 22.10.2016 09:51

Yeşil Yol projesinin çevre düzeni planı düzenlendi

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca "Ordu-Trabzon-Rize- ...

İstanbul’a nefes aldıracak proje!
  • 16.08.2016 14:15

İstanbul’a nefes aldıracak proje!

Vizyon Atölyesi’nin yeni projesi ‘Yeşil Yol’, 5 milyon metrekarelik yeşil alanıy ...