maritbet girişmaritbet
Pizza teslimatları robotlara emanet

Pizza teslimatları robotlara emanet

Domino's Pizza, Avustralya'da insan gücüne gerek duyulmayacak olan pizza dağıtım aracını tanıttı.

Domino's Pizza'nın yeni robotu sipariş tesliminde yeni bir dönem başlatıyor. Şirketin Avustralya'daki inovasyon merkezinde geliştirilen robotlar siparişlerinizi evinize kadar getiriyor. 


TESLİM ANINA GÜVENDE 

Çeşitli sensör ve alıcılarla donatılan robot, zemin üzerindeki engelleri algılayabiliyor ve GPS modülü sayesinde verilen adresi rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca sıcak ve soğuk bölümü sayesinde teslim anına kadar yiyecekleriniz sıcak, içecekleriniz ise soğuk tutuluyor. 


Domino's yasal çerçevede yeni robotunu test etmek için Avustralya hükümeti ile birlikte çalışıyor. Ayrıca pizzaların güvenliği için de çeşitli önlemler alınmış. Bu güvenlik ve izleme teknolojileri sayesinde pizzaların adreslere zamanında ve tam olarak teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca pizzaların sarsıntılardan veya darbelerden ters dönmemesi için askeri kaynaklı platform teknolojileri üzerinde de çalışılıyor.


DRU isimli robotun insan gücünün daha ucuz ve efektif makine gücü ile değiştirmeyi hedefleyen fast-food sektöründe büyük talep göreceği öngörülüyor. Öncesinde bu tip konseptlerle alay eden Domino's Pizza, 'DRU kesinlikle bir 1 Nisan şakası değil' 
açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki 6 ay boyunca DRU dükkanlarda görünür olacak fakat yollara çıkması için neredeyse iki yıllık bir süreç daha var.

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz