maritbet girişmaritbet
Piknik geleneği Kestane Bahçesi'nde yaşatılıyor!

Piknik geleneği Kestane Bahçesi'nde yaşatılıyor!

Bağcılar’da yaşayanlara eski günlerini yaşatmak amacıyla hizmete sunulan Nostalji Bahçeleri piknik sezonunda ilgi görüyor.

İçerisinde 200 kestane ağacının bulunduğu Kestane Bahçesi de Bağcılarlıların ailece piknik yaptığı, eğlendiği ve hoşça vakit geçirdiği tesisler arasında yer alıyor. Ülkemizin her yöresinden insanların yaşadığı ilçede piknik geleneği Nostalji Bahçeleri'nde yaşatılıyor.

Adını bağ ve bahçelerden alan Bağcılar'daki Nostalji Bahçeleri yaz mevsiminde sıcakların artmasıyla birlikte insanların ağaçların dalları altında serinlemesine ve ailece piknik yapmasına imkan sunuyor. Hizmete sunulan Kestane Bahçesi de özellikle yaz mevsiminde yoğun ilgi görüyor.

Yanlarına piknik sepetlerini alan ilçe sakinleri, çocuklar ve yaşlılarla birlikte Yavuz Selim Mahallesi'nde hizmete sunulan Kestane Bahçesi'ndeki yerlerini alıyorlar. Komşularıyla birlikte piknik yapmanın keyfini yaşayan ilçe sakinleri, 200 kestane ağacının dalları altında serinliyorlar. İsteyen piknikçiler de Bağcılar Belediyesi'nin sunduğu imkanlarla mangal yapmanın keyfini yaşıyorlar. Çevresindeki çeşmelerinden soğuk suyun aktığı 17 kameriyeli oturma gruplarında yerlerini alan ilçe sakinleri de ailece semaver çaylarını yudumlarken, yeşil çevreyi izliyorlar.

“22 MAHALLEMİZE DE NOSTALJİ BAHÇESİ İNŞA EDECEĞİZ”

Üzüm Bağı, Kiraz ve Kayısı bahçelerinin ardından yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine oluşturulan Kestane Bahçesi'ni 2011'de hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bahçemizde kafeterya, çocuk oyun grupları, oturma grupları, açık alan spor aletleri ile yürüyüş yolları da bulunuyor.

Bahçelerimize ilgi gösteren hemşehrilerimin komşuluk ilişkilerini geliştirmeleri, yeşil çevreyi korumaları bizi mutlu ediyor. Piknik kültürümüz atalarımızdan bize kalan en güzel miraslar arasında yer alıyor. Bu güzel geleneğimizi yaşatmak için kurduğumuz Nostalji Bahçelerimizde dalından meyve yiyoruz, piknik yapıyoruz ve hoşça vakit geçiriyoruz. İnşallah bu bahçelerimizi 22 mahallemize inşa edeceğiz.” dedi.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piknik geleneği Kestane Bahçesi'nde yaşatılıyor!
  • 26.07.2015 13:24

Piknik geleneği Kestane Bahçesi'nde yaşatılıyor!

Bağcılar’da yaşayanlara eski günlerini yaşatmak amacıyla hizmete sunulan Nostalj ...

Bağcılar’da her mahalleye lale ve sümbül fidanı dikiliyor!
  • 07.12.2014 11:30

Bağcılar’da her mahalleye lale ve sümbül fidanı dikiliyor!

Selçuklular ve Osmanlılardan günümüze kadar gelen naz ile büyütülen laleler Bağc ...

Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçeleri Projesi ile AK Parti’den özel ödül kazandı!
  • 30.03.2013 15:18

Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçeleri Projesi ile AK Parti’den özel ödül kazandı!

Bağcılar Belediyesi'nin Nostalji Bahçeleri Projesi, AK Parti’nin Proje Yarışması ...