maritbet girişmaritbet
Özlem Çerçioğlu'nun kaçak ev yaptırdığı iddiası!

Özlem Çerçioğlu'nun kaçak ev yaptırdığı iddiası!

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun eşine ait izinsiz yapıların yıkılması için Koçarlı Belediyesine yazı gönderdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aydın Valiliğine gönderilen isimsiz şikayet dilekçesi ile Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun toplam 10 bin 300 metrekare yüzölçümündeki taşınmazda kaçak binalar yaptığı ihbar edildi.

Şikayet üzerine, Aydın Valiliği, tarım alanı üzerindeki binaların araştırılması için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne talimat verdi.

Binalar Ercan Çerçioğlu'na ait

İncelemeler sonucu 1165 nolu parselin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşi Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu'na ait olduğu tespit edildi.

Valilik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı ile Koçarlı Belediye Başkanlığına 4 Haziran 2015 tarihinde gönderdiği yazıda, taşınmaz arazi üzerinde yapılan incelemede, toplam 526 metrekare üzerinde bir ev, bir hayvan damı ve beton zemin olduğunu, yapılan mevcut binaların mevzuatlara uygun olmadığı için yıkılması, tarım toprağının eski haline getirilmesi ancak 75 metrekare alanda çiftlik evi yapılabileceği raporunu gönderdi.

Raporda ayrıca şu görüşlere yer verildi:

"İddiaların araştırılması için teknik elemanlarca söz konusu taşınmaza gidilmiş ancak içeriye girilememiş, eski yapılar yıkılmadığı gibi yeni yapıların yapıldığı da görülmüş, mahallinde tutanak tutulmuş ve yapılar fotoğraflanmıştır. Söz konusu parselin izin amacı dışında kullanıldığından, 3083 sayılı 'Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu'na göre izinsiz binaların yıktırılmasını gereğini bilgilerinize rica ederim."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özlem Çerçioğlu'nun kaçak ev yaptırdığı iddiası!
  • 13.08.2015 10:44

Özlem Çerçioğlu'nun kaçak ev yaptırdığı iddiası!

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun eşine ait izinsiz yapı ...