maritbet girişmaritbet
Özhaseki: Sağlıksız ve kimliksiz yapılarımız var

Özhaseki: Sağlıksız ve kimliksiz yapılarımız var

Tapu ve Kadastro 2016 Yılı Faaliyetlerinin ve 2017 Hedeflerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nda, Türkiye'nin yapılaşma sorunu da ele alındı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen Tapu ve Kadastro 2016 Yılı Faaliyetlerinin ve 2017 Hedeflerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki “Şehirlerimiz çok eski. Son 100-150 yıldır yaşadığımız rehavet ve sıkıntı, bu konuda biraz geride kalmamıza sebebiyet vermiş. Gelinen manzaraya baktığımız zaman özetle söylüyorum, iki noktada kesin fikirliyim. Birincisi sağlıksız yapılarımız var, ikincisi kimliksiz yapılarımız var” dedi.

Tapu ve Kadastro 2016 Yılı Faaliyetlerinin ve 2017 Hedeflerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'nda 100-150 yıldır yaşanan rehavet ve sıkıntı nedeniyle şehirleşme konusunda geride kalındığına dikkat çeken Özhaseki, Türkiye coğrafyasında çöküntü dönemi, savaş dönemi nedeniyle şehircilik planlamalarında geç kalındığını vurguladı. Türkiye'de şehircilikte en erken planlamaların 1930 ve 1940'larda yapıldığına, 1950'lerde büyük şehirlere göçlerin başlamasıyla sağlıksız gecekonduların ortaya çıktığına işaret eden Özhaseki sözlerine şöyle devam etti:

Tapu ve Kadastro bizim yüz akımız. İnsanların en güvendiği kurumların başında geliyor. Bu teşkilatla övünüyoruz

Yorum Yaz