maritbet girişmaritbet
Özhaseki 'FETÖ, silahlı elemanlarına, milletimiz Allah'a güvendi'

Özhaseki 'FETÖ, silahlı elemanlarına, milletimiz Allah'a güvendi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ darbe girişiminde milletin önce Allah'a, sonra da Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgünü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Onlar silahlara ve yetiştirdikleri elamanlara güveniyordu ama bizim milletimiz de Allah'a güveniyordu, sonra da liderine güveniyordu. Sokağa çıktılar Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözü üzerine herkes canını vermeye hazır oldu." dedi.

Özhaseki, önce Melikgazi Belediyesinin Küçükali Mahallesi'nde sonra da Kocasinan Belediyesinin Ziya Gökalp Mahalesi'ndeki kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki temel atma törenlerine katıldı.

Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki törende konuşan Özhaseki, 15 Temmuz'un onlarca yıl konuşulabileceğini belirterek, "Fransız İhtilali'ni okullarda okuturlar ve Fransızlar için adeta bir dönüm noktası gibidir. Bizde de geçmişte ihtilaller olmuştur birtakım tarihler ve dönemeçler vardır ama 15 Temmuz biraz daha farklı, bunu hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız." diye konuştu.

FETÖ'nün millete ihanet ettiğini dile getiren Özhaseki, "Zengin iş adamlarına vararak, 'biz güzel çocuklar okutuyoruz, vatana millete faydalı işler yapacağız. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da Afrika'da, Asya'da, Avrupa'nın her yerinde yapılıyor. Bize yardım edin, kurban parası verin, zekat, sadaka verin' diyerek, insanların güzel dini duygularını sömürüp topladıkları paralarla zaman içerisinde büyüyen bu yapı gerçek yüzünü 15 Temmuz'da ortaya çıkardı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Özhaseki, FETÖ'nün dini ve milli duyguları sömürdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"O yapı, o gece gerçek yüzünü ortaya koydu. O kibar gözüken yılışan yüzün arkasında ne kadar vahşi, saldırgan adi bir yüz olduğunu hep beraber gördük. Allah sizlerden razı olsun, göğsünüzü siper ettiniz, ortaya çıktınız. O tankların, silahların üzerine yürüdünüz ve bunun neticesinde de onların hiç ummadığı bir şey oldu. Onlar silahlara ve yetiştirdikleri elamanlara güveniyordu ama bizim milletimiz de Allah'a güveniyordu, sonra da liderine güveniyordu. Sokağa çıktılar Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözü üzerine herkes canını vermeye hazır oldu. Allah'a hamdolsun ki bunları perişan ettik."

Ülkenin darbe girişimini savuşturarak büyük bir tehlike atlattığını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Allah korusun başarmış olsalardı ülkenin bir bölümünde kopmalar olurdu, parçalanmalar olurdu, iç savaş çıkardı. Suriye'den daha beter olurdu.  Boğazlara bir çok uluslararası gücün gelip el koyduklarını görürdük. Bu yapı zaten bütün bunlara hizmet için oradaymış. 40 yıldır bunun için bizi sömürürlermiş. 'Din, iman' diyerek kandırırlarmış. Ama her şerde bir hayır vardır. O kötülükler geçti, Allah korudu bizi, bu milleti korudu. Böyle badireleri atlatacak başka bir millet yok. Cuma gecesi bu belalar oldu, pazartesi sabahı herkes işinin başındaydı."

Hayırseverlerin yaptığı yurt ve okulların millete geri döndüğünü belirten Özhaseki, bunun olağanüstü hal sayesinde kolayca gerçekleştirildiğini ifade etti.

Komisyonlar kurudu bu pislikler temizleniyor

Devletten maaş alanların devlete artık ihanet edemeyeceğine işaret eden Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Askeriyenin içerisinde 40 sene bunlara emek veriliyor, 40 sene sonra bir canavar olarak karşımıza çıkıyor ve size silah sıkıyorlar. Memur olarak çalışıyor, alıyor bilgileri ağabeylerine satıyor ahlaksız. Fuat Avni denenin belli işte ne olduğu. Hangi devlet dairesinde çalışırsa çalışsın birinci sorumlusu başındaki 'imam' dedikleri ahlaksız, imansız imam. Böyle bir yapı olabilir mi. Polisseniz müdürünüze, askerseniz komutanınıza, belediyede çalışıyorsanız başkanınıza karşı sorumlusunuz. Nasıl oluyor da askeriyenin içerisinde bir başçavuşa sorumlu oluyorsunuz siz. Kocaman general olmuşunuz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz siz. Bunları atmak lazımdı, temizlemek lazımdı. Olağanüstü halin en güzel tarafı bu oldu. Komisyonlar kuruldu bu pislikler temizleniyor. Bunlar gitsinler, artık defolsunlar. Bu millete ihanet edenin elbette yeri bizim aramız değil. Bunlara merhamet olmaz, senelerce merhamet edildi zaten. Eğer araya karışan masum varsa temizlenir, kimsenin canı yanmasın. Cadı avına dönüşmesin. Lütfen bu işlere de kimse alet olmasın. Komşusuna kızıyor paralelci diye şikayet ediyor. Allah sorar, adaletli olmak lazım. Tadını kaçırmamak lazım."

Özhaseki, daha sonra Hacılar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı
  • 17.11.2023 17:12

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm P ...