maritbet girişmaritbet
Özgörkey Araba Müzesi açıldı!

Özgörkey Araba Müzesi açıldı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Özgörkey Araba Müzesi "Key Museum" ismiyle açıldı.

Özgörkey Grubu'nun hayata geçirdiği Torbalı'da 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip araba müzesinde, 1800'lerin sonundan 2011 yılına dek uzanan 130 otomobil ve 40 motosiklet ile 2 bin 550 model otomobil ve otomobil temalı eşarp koleksiyonu, 2. Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen 300 kaput amblemi, 1950'li yıllara ait benzin istasyonu ve aksesauarları bulunuyor.

ÖZGÖRKEY ARABA MÜZESİNDE BATMAN'İN DE ARABASI VAR!

1966 yılında çekilen "Batman" filmindeki "Batmobile" ve "Batcycle", koleksiyonda dikkati çeken parçalar arasında yer alıyor.

E.Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, törendeki konuşmasında, otomobillerin kardeşi Selim ve kendisi için tutku olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Birkaç otomobil toplayalım diye başlayan yolculuğumuz, Türkiye'nin alanında en büyük müzesini ortaya çıkardı. Müzemizin dünyadaki klasik otomobil tutkunlarının ziyaret rotası içinde olmasını, İzmir ve Torbalı'nın tanıtımında önemli bir rol oynamasını arzu ediyoruz."

E.Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey de hobi meraklarının tutkuya dönüştüğünü ifade ederek, "Koleksiyoner olarak paylaşmak, müzeyle hiç kaybolmayacağına inandığımız eser bırakmak istedik" görüşünü dile getirdi.

AÇILIŞA KOCAOĞLU VE KOÇ DA KATILDI

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Rahmi Koç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Pazartesi ve salı hariç 10.00-17.00 saatlerinde gezilebilecek müzenin bilet bedeli, tam 20, indirimli 10 lira olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Key Museum, Park Residence Cadde'de tanıtıldı
  • 30.05.2016 10:11

Key Museum, Park Residence Cadde'de tanıtıldı

İzmir’de bulunan Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi ‘Key Museum’ koleks ...

Özgörkey Araba Müzesi açıldı!
  • 01.05.2015 11:03

Özgörkey Araba Müzesi açıldı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Özgörkey Araba Müzesi "Key Museum" ismiyle aç ...