maritbet girişmaritbet
Otomatik açılan videoları nasıl engellersiniz?

Otomatik açılan videoları nasıl engellersiniz?

İnternette dolaşırken bir anda bilgisayarınızdan gelen bilinmedik bir ses ve açılması için tıklamadığınız videolardan sıkıldınız mı?

Son zamanlarda internet sitelerinin pek çoğu reklamları artık otomatik hale getirince, ister istemez tıklamadığımız videolar ve istemediğimiz reklamlara maruz kalmaya başladık. Bu durum sizin için 1 Mayıs'ta yasaklanacak cep telefonlarına atılan izinsiz mesajlar gibi can sıkıcı olmaya başladıysa haberimizde yer alan uygulamalarla bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Öncelikle Flash uzantılı bu videoları hangi tarayıcıdan izlediğinizi bilmeniz gerekiyor. Google tarafından piyasaya sürülen Chrome isimli tarayıcı kullanıyorsanız Google'ın eklentiler bölümündeki FlashControl programıyla bu sorundan kurtulmanız mümkün.

Program istemediğiniz videoların otomatik açılmasını engelleyerek sizi büyük bir sorundan kurtarıyor. Üstelik ücretsiz bu eklenti sayesinde videoları siz tıklamadan açmıyor ve reklam bannerlarını da görmemenizi sağlıyor. 

İZNİNİZ OLMADAN AÇILAN VİDEOLAR TARİH OLACAK!

Hem reklamsız hem de otomatik çalışan videolardan kurtulmak için https://chrome.google.com/webstore/category/apps?hl=tr adresine girerek sol üst köşede bulunan arama alanına FlashControl yazdığınızda eklentiye ulaşabiliyorsunuz. 

Programın sağ üst köşesinde ücretsiz linkine tıklayarak "Eklentiyi Onayla" sorusunu onaylıyorsunuz. Tarayıcınız Chrome'a eklediğiniz bu eklentiyi kullanmak için başka bir şey yapmanıza gerek kalmadı. Artık reklamsız ve istemeden açılan videolar olmadan internette gezebilirsiniz.

Firefox kullanıcıları için otomatik açılan videoları engelleme;

Mozilla firmasının tarayıcısı olan Firefox'ta ise reklamları engellemek için şu yöntemi kullanabilirsiniz.

Firefox'un sağ üst köşesindeki 3 çizgili alana tıkladığınızda açılan menüden Eklentiler alanını seçiyoruz. "Eklenti Edin" sayfasına geldiğinizde yine sağ üst köşede Flash Block programına "Kur" diyoruz. Eklentinin çalışır hale gelmesi için tarayıcınız Firefox'u yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu programın Google Chrome eklentisi FlashControl'den tek farkı eklentiyi Eklentiler sayfasından deaktif etmediğiniz sürece videoları izlemenize izin verilmemesi. Dilediğiniz zaman buradan eklentiyi kapatarak videoları izleyebilirsiniz.

Bu iki tarayıcı için verilen iki eklenti ile artık flash reklamlar ve istemeden açılan videolar olmadan internette gezmeye devam edebilirsiniz.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Otomatik açılan videoları nasıl engellersiniz?
  • 21.04.2015 14:37

Otomatik açılan videoları nasıl engellersiniz?

İnternette dolaşırken bir anda bilgisayarınızdan gelen bilinmedik bir ses ve açı ...