maritbet girişmaritbet
Oteller yetersiz kalınca evler pansiyona dönüştürüldü

Oteller yetersiz kalınca evler pansiyona dönüştürüldü

İzmir'de Suriyeli göçmenlerin artması ile barınma sorunları da ortaya çıktı. Ucuz otellerin bulunduğu Basmane'de evler pansiyona dönüştürüldü.

İzmir'de, göçmenlerin yaşadığı Basmane bölgesinde oteller yetersiz kalınca, evler pansiyona dönüştürülmeye başlandı. Basmane semtinde otellerde yer kalmayınca bu kez bölgedeki birçok tarihi evde, tadilat izni de alınmadan odaları bölüp, tuvalet ve banyo sayısı artırılarak pansiyona dönüştürülme çalışmaları başladı.

İLÇEDE EV KİRALARI ARTTI

Semte zaman zaman kamyonlarla gelen yataklar da Suriyeliler tarafından kaldıkları evlere ve pansiyonlara taşınır oldu. Basmane'de konutların yetersiz kalması ile semtteki ev kiraları yoğun talep karşısında artış gösterdi.

BOŞ EVLER ZİNCİRLENEREK KORUNUYOR

Semtte hareketlilik yaşanırken, maddi imkanı olmayan ve barınacak yeri bulunmayan Suriyeli göçmenler, geceleri cami avlularında, buldukları boş evlerde ya da okul bahçelerinde kalıyor. Bu sayının her gün arttığı İzmir'de, Suriyelilerin izinsiz yarleşme olasılığına karşı sahipleri tarafından boş tutulan binaların kapıları, zincirlenerek, pencereleri ise dikenli teller çekilerek koruma altına alınıyor.

Yorum Yaz