maritbet girişmaritbet
Osmanlı'da itfaiye olan bina restore ediliyor

Osmanlı'da itfaiye olan bina restore ediliyor

Osmanlı'nın son dönemlerinde itfaiye binası olarak kullanılan Darıca'daki tarihi yapıda restorasyon çalışmaları başladığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki tarihi itfaiye binasının restorasyon çalışmalarına başlandığı belirtilerek, çalışmaların tamamlanmasının ardından "bilgievi" olarak çocuklara hizmet vereceği aktarıldı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak binanın temel güçlendirmesinin yapıldığı aktarılan açıklamada, "Çatı onarımı tamamlanan binanın yıpranan ahşapları özgünlüğü korunarak yenilendi. Yapının temelinde ve iç-dış sıvalarında çalışmalar sürüyor. Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapının etrafı perde duvarla çevriliyor" ifadeleri kullanıldı.

osmanlı itfaiye binası

Tarihi binanın Osmanlı'nın son döneminde Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geç Osmanlı mimarisi özellikleri içinde sayılan ve batı ile etkileşimden geçmiş üsluplardan olan fark edilebilir derecede yükselmeler ve daha dik yapı ögeleri, bu yapıda da karşımıza çıkıyor. Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekanın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları da bu özellikler arasında sayılabiliyor." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmanlı'da itfaiye olan bina restore ediliyor
  • 20.06.2015 14:42

Osmanlı'da itfaiye olan bina restore ediliyor

Osmanlı'nın son dönemlerinde itfaiye binası olarak kullanılan Darıca'daki tarihi ...