maritbet girişmaritbet
Osmanlı kapıları yeniden hayat buluyor!

Osmanlı kapıları yeniden hayat buluyor!

Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan tarihi kapılar, Bodrum'da 5 yıldızlı tesislerde ve evlerde yeniden yaşamaya devam ediyor

Bodrum'da yaşayan ve ilçede tarihe ilgisiyle tanınan Doğan Demir, her birisi 150-170 yıllık kapıları yeniden hayata kazandırıyor. Türkiye'nin büyük bölümünü gezen ve eski kapıları araştıran Demir, tarihi değere sahip kapıları bulup ilçeye getirerek bakımlarını yapıyor.

Demir, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda yapılan, üzeri işlemeli kapıları koleksiyoncular ve tarihe meraklı kişilerin beğenisine sunuyor.

Osmanlı kapılarına ilgi yoğun

Doğan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapıları onardıktan sonra 600 ile 7 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunduğunu kaydetti. Kapıların kendi yörelerinin motiflerini taşıdığına değinen Demir, "Bu motifler Osmanlı'dan, Selçuklu'dan gelen motiflerdir. Çok güzel ve değerlidir" dedi.

En çok Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul'dan kapı bulduğunu belirten Demir, şöyle konuştu:

"Halkımız kapıyla çok ilgileniyor. Vatandaşlar eski kapıları ya yeniden kapı olarak ya da masa olarak kullanıyor. Yani eski kapılar bir geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılıyor. Ben de bundan çok mutluyum. Çünkü köylerimizde kalan kapılar özellikle hava şartları nedeniyle ya harap oluyor ya da bir köşede kalıyordu."

"35 sene kapı sevkiyatı yaptık"

Demir, tarihi kapılara özellikle 5 yıldızlı otellerin ilgi gösterdiğine işaret etti. Yurt dışında da özellikle İtalya ve Almanya'dan büyük talep olduğuna değinen Demir, "Türkiye'nin 30-35 iline Bodrum'dan kapı sevkiyatı yaptık. İstanbul'da 3 otel bizden aldıkları kapılarla otellerini restore etti. Mimarlar da eski ağaç ve kapılara oldukça ilgili. Çok ciddi bir talebi olan bir ürün. Biz de bundan çok mutluluk duyuyoruz" dedi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmanlı kapıları yeniden hayat buluyor!
  • 13.12.2014 14:08

Osmanlı kapıları yeniden hayat buluyor!

Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan tarihi kapılar, Bodrum'da 5 yıldızlı tesis ...