maritbet girişmaritbet
Osmaniye'de akıllı bina teknolojisine sahip cami!

Osmaniye'de akıllı bina teknolojisine sahip cami!

Osmaniye'de inşaat halinde olan Çamlıkevler Camisi, sahip olduğu sosyal, kültürel alanları, teknik ve mimari özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Çamlıkevler Camisi din görevlisi Osman Şahan gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden caminin tamamlandığında özellikleri bakımından yörenin ilk "akıllı binaya" sahip camisi olacağını söyledi. 

İki dönüm açık alan, 700 metrekare kapalı alana sahip olan ibadethanenin, klasik camilerin ötesinde teknik, mimari, sosyal ve kültürel özellikler taşıdığını belirten Şahan, "Cami içerisinde hafızlık eğitimi verecek tam donanımlı sınıflar, konferans salonu, misafirhane, taziye salonu, çocuk bakım odaları, itikaf odası, mutfak, spor salonu, kütüphane, hamam, gasilhane ve morg bulunacak" dedi.


Cami binasının teknolojik özelliklerini anlatan Şahan, "Camimiz, 'akıllı bina' olarak tabir edilen teknolojiye sahip olacak. Caminin ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma ve güvenlik gibi işleri kumanda odasından idare edilecek. Kumada odasını internet üzerinden cami görevlisi kontrol edebilecek. Ayrıca, kubbenin sağ ve sol taraflarına yerleştirilecek güneş panelleriyle cami kullandığı enerjinin bir kısmını kendisi üretecek" diye konuştu.

5 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDECEK

Şahan, caminin iç ve dış mimarisinin de farklılık gösterdiğine değinerek, yapının Selçuklu mimarisiyle modern mimarinin birleşmesinden oluştuğunu ifade etti.

Şahan, caminin içinin bol ışık alacak ve ferah bir mekana sahip olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Minber, mihrap ve vaaz kürsüsünü beyaz mermerden yaptıracağız. Çini yerine dikkat dağıtmayacak pastel tonlarda boya kullanacağız, sadece kubbe altında hat yazısı uygulanacak. Diğer ibadethanelerde karşılaşmadığımız bir özelliğimiz daha olacak. Ana ibadet alanı içerisinde çocuklar için oyun alana yapacağız. Anne babaları camiye çocuklarını getirmeye teşvik etmek için bunu yapıyoruz. Bir yanda ibadet yapılırken diğer yandan çocuklar oyun oynayacak. Ayrıca, ana ibadethane içerisinde bir kütüphane düşünüyoruz. Buraya küçük tabure ve masalar koyarak cemaatimizi okumaya teşvik edeceğiz."

Şahan, kaba inşaatı bitmek üzere olan ve tamamlandığında 5 bin kişinin aynı anda ibadet edeceğini caminin maliyetinin iki milyon lirayı bulacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmaniye'de akıllı bina teknolojisine sahip cami!
  • 23.03.2016 10:23

Osmaniye'de akıllı bina teknolojisine sahip cami!

Osmaniye'de inşaat halinde olan Çamlıkevler Camisi, sahip olduğu sosyal, kültüre ...