maritbet girişmaritbet
OSB'lerde istihdam müjdesi! 2.2 milyona çıkacak!

OSB'lerde istihdam müjdesi! 2.2 milyona çıkacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerdeki 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildi ve 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandı"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.


Işık, OSB altyapı yatırımları, bölge müdürlüğü hizmet binası ve sanayi siteleri altyapı inşaatlarının tamamı ile sanayi sitelerinin üstyapı inşaatının yüzde 70'ine kadar olan kısmının bakanlık tarafından krediyle desteklendiğini söyledi.


OSB'lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın, Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl daha uzatıldığını hatırlatan Işık, süre uzatımıyla yatırımcılar için OSB'lerdeki parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi.


"283 OSB'nin kuruluş işlemi tamamlandı"


Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi.


Bugün itibariyle OSB'lerde 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam imkanı sağlandığını belirten Işık, "OSB'lerdeki boş parsellerin tahsisinin yapılması ve üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.


Bakanlığın 2015 yılı yatırım programında 90 OSB projesinin yer aldığını ve yıl sonuna kadar 11 OSB projesini daha tamamlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Işık, "Bu yıl içerisinde Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, Çorum Osmancık OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Bursa-Yenice Islah OSB,  Kahramanmaraş Tekstil İhtisas OSB, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah OSB ve Bursa Batı OSB gibi 7 OSB kuruldu. Bu OSB'lerde üretime geçilmesiyle birlikte, yaklaşık 60 bin kişi daha istihdam edilebilecek" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

OSB'lerde istihdam müjdesi! 2.2 milyona çıkacak!
  • 26.07.2015 09:40

OSB'lerde istihdam müjdesi! 2.2 milyona çıkacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerdeki 47 bin 996 sanayi parselind ...